BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
TUZLANSKI KANTON
Ministarstvo obrazovanja i nauke
BOSNIA AND HERZEGOVINA
FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA
TUZLA KANTON
Ministry of education and science


Vijesti
 
05.02.2018
Sastanak predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona i Islamske zajednice u BiH - Muftijstvo tuzlansko

Tokom sastanka predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona i Islamske zajednice u BiH – Muftijstva tuzlanskog, održanog 02.02.2018. godine,  bilo je govora, između ostalog, i o radu i djelovanju Behram-begove medrese u Tuzli koja je svijetli primjer kako se zajednički može izgraditi kvalitetna obrazovna ustanova.
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović
istakao je da medresu trenutno pohađa oko 530 učenika, te da se medresa svake godine suočava sa sve većim interesom djece za upis u ovu obrazovnu ustanovu. S tim u vezi, a imajući u vidu da pohađanje Medrese podrazumijeva i internatski smještaj svih učenika, nametnula se potreba da se razmišlja o proširenju kapaciteta zvanično najbolje obrazovne ustanove na području našeg kantona.
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Medresa bilježi konstantan porast broja učenika, te obećao da će Vlada, u okviru Programa kapitalnih ulaganja, ove godine planirati određena sredstva za proširenje kapaciteta Medrese.
„Prošle smo godine uložili 1,4 miliona KM u kapitalne projekte u oblasti obrazovanja. Ove godine taj iznos ćemo još dodatno povećati, te ćemo u okviru tog iznosa određena sredstva planirati i za proširenje kapaciteta Behrambegove medrese u Tuzli" rekao je premijer Gutić.
Na kraju sastanka Premijer i ministri su se efendiji Fazloviću zahvalili na pozitivnim ocjenama koje je iznio na račun rada Kantonalne Vlade, te izrazili uvjerenje da će izuzetno dobra postojeća saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, kako sa Islamskom zajednicom, tako i sa drugim vjerskim organizacijama na području našeg kantona.
Osim premijera Gutića u ime Vlade sastanku su prisustvovali ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, dok su uz muftiju Fazlovića Muftijstvo predstavljali pomoćnik muftije za pravne i ekonomske poslove Muamer ef. Zukić i direktor Behram-begove medrese Ahmed ef. Hatunić.

 

Obavještenja
Vijesti
Školske aktuelnosti
Javni Pozivi