BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
TUZLANSKI KANTON
Ministarstvo obrazovanja i nauke
BOSNIA AND HERZEGOVINA
FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA
TUZLA KANTON
Ministry of education and science


Vijesti
 
25.10.2018
Održana manifestacija Promocije učenika generacije osnovnih i srednjih škola za školsku 2017/2018. godinu


Danas je, tradicionalno, u organizaciji Ministarstva obrazovanja i nauke i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona održana petnaesta manifestacija Promocije učenika generacije osnovnih i srednjih škola za školsku 2017/2018. godinu.

U cilju motiviranja učenika za postizanje što boljeg uspjeha u učenju i vladanju, kao i vannastavnih aktivnosti u školama se na kraju školske godine proglašava učenica/učenik generacije.

Ministarstvo je obezbjedilo sredstva za jednokratne stipendije za 120 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na nivou škole proglašeni učenicom/učenikom generacije i to 87 učenika osnovnih škola i 33 učenika srednjih škola.

Visina jednokratne stipendije koju su dobili promovisani učenici generacije iznisi 100,00 KM. Manifestaciji su prisustvovali učenici, roditelji učenika i nastavnici, a škola domaćin manifestacije, koja je pripremila kulturnoumjetnički program, bila je Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

U svom obraćanju ministar Zlatan Muratović je istakao da na ovaj način Ministarstvo pokušava da da doprinos kako bi ovi mladi ljudi u narednom periodu bili tretirani na adekvatan način i odabrali prava zanimanja te tako postali generator razvoja našeg društva.

Arhiva
 
12
Page size:
select
Obavještenja
Vijesti
Školske aktuelnosti
Javni Pozivi