back to top

Aktuelne vijesti

200 mališana iz Tuzle poslalo poruku dobrote i ljubavi

Datum:

U Tuzli su danas na Trgu slobode,  u okviru manifestacije „Dani filantropije“, performansom Savremeno-umjetničke škole Tuzla oživljeni dobročinitelji iz prošlosti tuzlanskog kraja, a preko 200 mališana tuzlanskih vrtića poslalo je poruku dobrote i ljubavi.

Utjelovljeni izvedbama mladih lidera, svoje upečatljive životne priče djeci su danas donijeli Pašaga Mandžić, Teodora Krajewska, Ismet Mujezinović, Branko Vajić Čiča, Haim Pinto. Njihova vizija i neustrašiva predanost da svoje zajednice mijenjaju na bolje i danas ostavlja veliki pečat u vremenu i najvrijedniju kulturno-istorijsku baštinu naših gradova. Pa, iako se radi o kompleksnoj istorijskoj temi, u njenoj srži stoje ljubav prema čovjeku, solidarnost i dobrota, vrijednosti koje su djeci vrlo prirodne i koje, ukoliko se kroz odrastanje njeguju, nas sasvim sigurno čine boljim ljudima.

„U okviru manifestacije ˝Dani filantropije˝ organizovali smo i događaje za djecu jer smatramo da je važno da kod djece, od malih nogu, gradimo prave vrijednosti. Želimo im približiti filantropiju, objasniti zašto je važno da vole jedni druge, da vole i poštuju ljude, i zašto je važno da brinu o svojoj zajednici. Kroz performans ˝Mali i veliki filantropi˝ na jedan zanimljiv način nastojali smo im pokazati kako su to radili njihovi sugrađani u prošlosti i zašto su oni bitni za ovaj grad“, rekao je Ismet Sokoljanin, Direktor Odjela za filantropiju i partnerstva u Fondaciji tuzlanske zajednice.

Otpravnica poslova Ambasade SAD-a u BiH Deborah Mennuti je kazala kako je ponosna što je dio kampanje.

„Vlada Sjedinjenih Američkih Država sa ponosom podržava Fondaciju tuzlanske zajednice i druge lokalne organizacije širom Bosne i Hercegovine koje doprinose promjenama u svojim zajednicama. Tradicija filantropije i darivanja su trajne vrijednosti širom BiH. Drago mi je što sam dio kampanje “Dani filantropije” kako bih dodatno ohrabrila ovu snažnu kulturu davanja, i inspirirana sam što vidim da se ove vrijednosti usađuju u najmlađu generaciju ovdje u Tuzli“, kazala je Mennutti.“

„Dani filantropije“ održavaju se od 29. septembra do 6. oktobra u Konjicu, Travniku, Kaknju, Bijeljini i Tuzli, a cilj manifestacije je promovirati filantropiju i darivanje od strane pojedinaca i organizacija u ovim gradovima, ali i širom Bosne i Hercegovine, kako bi svoje zajednice učinili prosperitetnijim i vratili osjećaj zajedništva među ljudima u njima.

parazol - protiv parazita

Ova sedmice podizanja svijesti o filantropiji je dio kampanje „Ljudi filantropskog srca“, koja se sprovodi sa ciljem podizanja svijesti o važnosti njegovanja filantropije i kulture darivanja za razvoj civilnog društva u BiH, koje podržava Vlada SAD-a putem USAID aktivnosti Snaga lokalnog Naša zajednica je naša odgovornost, koju implementira Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku lokalnih partnera.

mali i veliki filantropi na trgu slobode u tuzli: 200 mališana iz tuzle poslalo poruku dobrote i ljubavi mali i veliki filantropi na trgu slobode u tuzli: 200 mališana iz tuzle poslalo poruku dobrote i ljubavi mali i veliki filantropi na trgu slobode u tuzli: 200 mališana iz tuzle poslalo poruku dobrote i ljubavi mali i veliki filantropi na trgu slobode u tuzli: 200 mališana iz tuzle poslalo poruku dobrote i ljubavi

enovosti.ba

Najnovije vijesti