Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Odobreno 11 miliona Eura za mjere energijske efikasnosti u 200 javnih objekata u TK – .

<!{min-width:100%!important;width:100%!important}]]> Mandatno pismo i Pismo namjere, čime je izražena spremnost...

AKCIJA USPJEŠNO ZAVRŠENA: Općina Kalesija obustavlja prikupljanje novca za izgradnju stambenih kontejnera

Datum:

akcija uspješno završena: općina kalesija obustavlja prikupljanje novca za izgradnju stambenih kontejnera

Općina Kalesija u saradnji sa privrednicima obavještava javnost da od danas obustavlja prikupljanje sredstava za izgradnju stambenih kontejnera koji će biti dostavljani u zemljotresom pogođena područja u Turskoj.

Razlog za obustavu akcije je taj što su potrebna sredstva za izgradnju 30 stambenih kontejnera prikupljena, te je potrebni materijal za montiranje tih kontejnera nabavljen, a u narednim danima se očekuje sklapanje istih te slanje u Tursku.

Kada smo pokrenuli akciju bilo je planirano da prikupimo oko 66.000 KM za materijal za izgradnju tih kontejnera i uspjeli smo da za kratak period na našem računu sakupimo preko 95.000 KM. Tako da smo odlučili da pored ovih 30 stambenih kontejnera izgradimo još dva u koje ćemo smjestiti sanitarije i tuševe za održavanje lične higijene.Ostatak novca ćemo usmjeriti kako bi nabavili namještaj za svih trideset stambenih kontejnera, kazao je Mujo Mujkić vijećnik i koordinator grupe za izgradnju stambenih kontejnera za Tursku.

Kao načelnika općine raduje me informacija da su našu akciju izgradnje stambenih kontejnera podržali prije svega kalesijski privrednici, njihovi radnici, vijećnici kao i građani kako iz Kalesije tako i firme i građani iz Lukavca, Srebrenika, Mostara. Naši privrednici su nam stavili na raspolaganje radnike za izgradnju i montažu tih 30 kontejnera čime smo pokazali svoje jedinstvo i zajedništvo, kazao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

On ističe da će pored planiranog jednog kamiona koji će voziti stambene kontejnere sada biti još jedan koji će voziti namještaj za opremanje istih u Turskoj.

Također, grupa volontera će ići u Tursku da izvrši montiranje stambenih kontejnera.

Iz Općine Kalesija i grupe zadužene za izgradnju stambenih kontejnera zahvaljuju se svim građanima, privrednicima i svima onima koji su dali svoj doprinos da ova akcija završi uspješno.

Press Općina Kalesija
(NKP.ba)

www.nkp.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti