Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Aktivnostima koje JP Ceste FBiH provodi na poodručju Živinica

Datum:

aktivnostima koje jp ceste fbih provodi na poodručju živinica

Pored poslova redovnog održavanja koji se izvode kontinuirano, u toku 2022. godine na području grada Živinice realizirani su sljedeći radovi:

  • M18 Sanacija asfaltnog kolovoza, dionica Živinice – Husino – izvođač JATA GROUP  o.o. Srebrenik; saniran asfaltni kolovoz u dužini 1,62 km; vrijednost radova 499.991,15 KM sa PDV;
  • M18_007 Sanacija asfaltnog kolovoza,  dionica  Živinice 1 – Vitalj, izvođač JATA  GROUP  o.o. Srebrenik; saniran asfaltni kolovoz u dužini 1,25 km; vrijednost radova 335.998,59 KM sa PDV;
  • M18 Nastavak izgradnje servisne saobraćajnice u općini Živinice – izvođač JATA GROUP o.o. Srebrenik; vrijednost radova 134.266,65 KM sa PDV;

U toku je izvođenje radova na Projektu sanacija asfaltnog kolovoza na cesti M18_007, Šićki Brod – Živinice 1 – Vitalj, izvođač  JATA  GROUP  d.o.o. Srebrenik, vrijednosti 1.500.000,00KM sa PDV, gdje će biti saniran asfaltni kolovoz u dužini cca 4,5 km.

Za 2023. godinu planirano je izvođenje radova na Projektu rekonstrukcije i dogradnja podhodnika na M18 u Živinicama, izvođač  JATA GROUP  d.o.o. Srebrenik, vrijednosti 413.914,33 KM. Potpisani su ugovori za izvođenje i nadzor, očekuje se skoro uvođenje izvođača u posao.

Pored pomenutoga, u toku je ishodovanje odobrenja za građenje za Projekat rekonstrukcije raskrsnice cesta M18 i R455a u km 6+100, grad Živinice, naselje Maline, nakon čega će se moći krenuti u realizaciju projekta.

Također su u toku aktivnosti na realizaciji Projekta izgradnje dionice Šički Brod – Đurđevik. Konkretno, u toku je postupak javne nabavke radova na trasi i objektima za poddionicu 2 – obilaznica Živinica, dužine L=5,85 km. Procijenjena vrijednost radova je 50,00 mil. KM. Otvaranje ponuda je početkom februara 2023. godine.

Obzirom da je u postupku eksproprijacije na području općine Živinice riješeno više od 70% parcela,  očekuje se da će  radovi započeti do ljeta 2023.  godine.

Izvještaj dostavilo JP Ceste Federacije BiH

 

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti