back to top

Aktuelne vijesti

Apel policije roditeljima i učenicima zbog čestih dojava o bombi u školama

Datum:

Nakon lažne prijave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u prostorijama Osnovne škole u Šerićima na području Živinica, koja je upućena 7. marta, izvršen pretres na području Živinica, a kao počinilac identificirana je maloljetna osoba, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

– Istražitelji Sekora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretresanje stambenih prostorija koje koristi osumnjičena osoba, a pronađeni su i privremeno odzuzeti tragovi i dokazi važni za krivični postupak. Protiv maloljetne osobe će u narednom periodu biti podnesen izvještaj, zbog postojanja osnova sumnji u počinjenje krivičnog djela zloupotreba znaka za pomoć i opasnost – navode iz uprave policije MUP-a TK.

Obzirom da je u ranijem periodu zaprimljen veći broj istih ili sličnih prijava, lažnih dojava o postavljenim ekplozivnim napravama u školama na području TK, koje su takođe sve rasvijetljene, a njihovi počinioci identificirani, Uprava policije MUP TK apelira na učenike i roditelje da je ovakvo ponašanje nedozvoljeno i kažnjivo, da predstavlja krivično djelo za koje su maloljetnici krivično odgovorni i da u konačnici završava istragama na štetu počinilaca, piše Faktor.ba.

enovosti.ba

Najnovije vijesti