back to top

Aktuelne vijesti

Apel: Pomozimo Safetu da ode na operaciju srca u Tursku – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

apel: pomozimo safetu da ode na operaciju srca u tursku – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

Apel sa brojem 17047 Udruženje Pomozi.ba pokreće za 32-godišnjeg Safeta koji je slijep, otkazuju mu bubrezi, ali i srce. Pozivom donirate 2 KM, a vas molimo za podjelu apela. Safet Salić iz Vogošće petu godinu zaredom tri puta sedmično ide na dijalizu i život mu bukvalno ovisi o aparatu.

Potrebna mu je transplantacija bubrega, ali kako mu srce radi samo sa 33% kapaciteta, potrebna mu je prvo operacija srca, pa tek onda transplantacija. Transplantaciju će raditi u našoj zemlji, a donor je njegov otac. On pored navedenih bolesti ima i dijabetes, koji mu je uzrokovao sljepoću.

Safetu je potrebno pomoći da ode na operaciju srca u Tursku, koja košta između 5.200 eura i 9.500 eura, u ovisnosti o kompleksnosti same operacije koja je jako rizična i komplikovana zbog Safetovih problema sa bubrezima. Osim poziva na broj 17047 Safetu možete pomoći i klikom na opciju “Doniraj odmah“, PayPala ili žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

 


studiod.ba

Najnovije vijesti