back to top

Aktuelne vijesti

Arminu Mujkanoviću uručen pehar za osvojenu titulu prvaka CEZ-a |

Datum:

Uoči početka nove takmičarske sezone u automobilizmu, organizatori Šampionata Centralno europske zone odlučili su prirediti gala svečanost na kojoj su uručili pehare najuspješnijima u protekloj sezoni. 

Nakon niza uspjeha i titula u svojoj karijeri Armin Mujkanović iz Tuzle je 6. aprila u Pragu na ovoj svečanosti primio zasluženu nagradu za osvojenu šampionsku titulu ovog prestižnog takmičenja u kategoriji 1, grupa 1 – brdske utrke. Inače, Mujkanović je nastupao za Splitski auto klub, pa je ovo ujedno veliko priznanje za njegov klub. Ovaj sportski trofej je snažan podstrek dokazanom automobilisti da u narednoj sezoni bude još bolji i da sa još jačim žarom nastupa na stazama koje se boduju za centralno europski šamionat.

Mujkanović je  više nego zadovoljan proteklom sezonom jer je stao rame uz rame sa najboljim automobilistima koji nastupaju sa dosta većom finansijskom podrškom svojih sponzora, ali obzirom na sve ljubav prema auto utrkama, neviđen viteški entuzijazam ovog mladog takmičara i njegovog pratećeg tima donijeli su ovaj posebno vrijedan trofej u Tuzlu. Za predstojeću sezonu Mujkanović ima velike planove i želi osvojiti nove trofeje.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti