Aktuelne vijesti

Avio-operatoru „ToMontenegro odobreni letovi iz Tuzle –

Datum:

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, izdala je, 19. 10. 2023. godine, avio-operatoru „ToMontenegro“ iz Crne Gore odobrenje za obavljanje operacija između BiH i Nizozemske, odnosno BiH i Turske.

Letovi između BiH i Nizozemske odvijat će se sa aerodroma u Tuzli i Mastrihtu, a između BiH i Turske sa aerodroma u Tuzli i Istanbulu.

Direkciji za civlno zrakoplovstvo BiH se Aerodrom Tuzla obratio u petak, 6. 10. 2023. godine sa molbom za dezignaciju operatora „ToMontenegro“ za obavljanje operacija sa ovog aerodorma ka nekoliko zemalja EU. BHDCA je u ponedjeljak 9. 10. 2023. uputila službeni zahtjev zrakoplovnim vlastima država EU (Švedska, Danska, Njemačka, Luksemburg i Austrija), u koje je operator „ToMontenegro“ namjeravala da obavlja operacije iz BiH, sa upitom da li bi te države prihvatile dezignaciju koju bi BHDCA izdala operatoru „ToMontenegro“.

BHDCA je, do sada, a pozivajući se na ECAA sporazum, dobila samo dva pozitivna odgovora – Nizozemske i Turske na osnovu kojih su i izdata odobrenja BHDCA. Negativan odgovor do sada je stigao od civilnih zrakoplovnih vlasti Švedske, Danske, Austrije i Njemačke, dok se odgovor čeka od Luksemburga.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti