back to top

Aktuelne vijesti

Barbarez: Nisam sretan zbog poraza, ali sam presretan zbog mnogo stvari koje smo postigli.

Datum:

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez je komentarisao poraz u prijateljskoj utakmici protiv Italije rezultatom 1:0 na stadionu “Carlo Castellani” u Empoliju.

BiH je poražena od Italije sa minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je Davide Frattesi u finišu prvog poluvremena.

Zmajevi su pružili dobar otpor aktuelnom prvaku Evrope, ali selektor Sergej Barbarez sigurno nije potpuno zadovoljan sa onim što je vidio.

“Još uvijek osjećam emocije. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije s vrha evropskog fudbala i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekoliko intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ove osam utakmica koje smo odigrali ove godine su veliko iskustvo za ovu mladu ekipu, i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin o kojem stalno pričamo, drago mi je što smo odigrali ove mečeve i isprobali mnoge igrače. Ne mogu reći da sam potpuno zadovoljan zbog poraza, ali sam sretan što smo naučili mnogo toga”, izjavio je Barbarez.

Selektor je sumirao i period od prvog okupljanja do utakmice sa Italijom.

“Moram ponoviti da moramo biti realni, da moramo znati gdje se nalazimo i koliko smo utakmica izgubili prošle i ove godine. Ovo je novi početak, imamo nove ideje, vjerujem da ovi momci to mogu postići. Vidjeli smo razvoj svakog pojedinca tokom ovih deset dana i kako se formirala ekipa. Rodio se duh zajedništva, vidjeli smo poslije utakmice kako su složni, to nas čini sretnim. Prvi cilj je ostvaren, a to je da ih ujedinimo i motivišemo da igraju sa više želje za našu zemlju”, poručio je Barbarez.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti