Aktuelne vijesti

Bazarni dan u JU Druga OŠ Živinice

Datum:

bazarni dan u ju druga oš živinice

Danas je u dvorištu Druge osnovne škole održan tradicionalni bazarni dan.

Bio je to osmi  po redu bazarni dan, gdje su učenici i njihovi roditelji pripremili zimnicu, džemove, razna jela i deserte koje prodaju posjetiocima.

Puno dvorište i poligon ispred Druge osnovne škole govore o tome koliko se pažnje posvetilo ovogodišnjem bazaru.

Bazar su posjetili svi oni koji su željeli nešto kupiti i time pomoći školi u obezbjeđenju sredstava za stvaranje boljih uslova odgojno obrazovnog rada sa učenicima.

Na tezgama su se našli domaći proizvodi, pekmez, med, džem, razne salate, pite i peciva, slatkiši, kolači, djeca su i ovoga puta pravila i plačinke na otovorenom.

bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice bazarni dan u ju druga oš živinice

Na bazaru su učešće uzeli svi razredi od prvog do devetog i među njima je vladalo pozitivno rivalstvo.

Svi su se trudili da što prije prodaju sve proizvode i prikupe novac za školu. Zato su mobilisali rodbinu, prijatelje i naravno roditelje da dođu i kupe nešto na bazaru.

Bazarni dan na neki način promoviše volonterizam, ali i razvija  svijest kod učenika da sami mogu nešto uraditi za sebe i širu društvenu zajednicu.

Pruža im se prilika da prošire svoja znanja i izraze kreativnost.

Bogato ukrašeni štandovi s raznovrsnim proizvodima i veliki entuzijazam učenika na najbolji način potvrđuju da ova djeca vole svoju školu i žele da sebi stvore bolje uslove školovanja ali i generacijama koje dolaze.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti