Aktuelne vijesti

Javni poziv za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković danas je objavio Javni poziv...

Javni poziv za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković danas je objavio Javni poziv...

Bećirović razgovarao sa Zijadom Lugavićem, v.d.gradonačelnika Grada Tuzle – .

Datum:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, razgovarao je, danas dr. sc. Zijadom Lugavićem, vršiocem dužnosti gradonačelnika Tuzle.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, Zijad Lugavić zahvalio se Denisu Bećiroviću za nesebičnu podršku građanima u nastojanjima da se poboljša kvalitet života svih građana i nastavi kontinuitet razvoja Tuzle. Lugavić je naglasio da će se nastaviti zalagati za jaku i prosperitetnu Tuzlu, te nastaviti razvoj postignut u proteklih dvadeset godina.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, upoznao je člana Predsjedništva BiH, dr. Denisa Bećirovića sa prioritetima kojima je posvećena gradska administracija, na čijem čelu se nalazi. U skladu sa nadležnostima lokalne samouprave, Lugavić je poručio kako su u njegovom prioritetu projekti posvećeni stvaranju boljeg ambijenta za ostanak mladih, bržem ekonomskom razvoju i široj primjeni novih tehnologija, unapređenju komunalne infrastrukture, rješavanju ekoloških i socijalnih problema,  i svemu drugom što doprinosi boljem kvalitetu života građana i građanki Tuzle. Naglasio je kako ima posebne programe za najmlađe, mlade, osobe treće životne dobi, boračku populaciju, nezaposlene i sve ranjive kategorije zajednice.

Zijad Lugavić je naglasio kako je njegov program rada proizašao iz intenzivnih razgovora sa građanima, privrednicima, nevladinim organizacijama i drugim akterima, te da se  temelji na tri osnovne dimenzije održivog razvoja i usklađen je sa UN-ovim ciljevima održivog razvoja, a to su: društvo, okoliš i ekonomski razvoj, saopšteno je.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti