back to top

Aktuelne vijesti

Bećirović traži pomoć za općinu Sapna

Datum:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća ministara BiH izdvojila sredstva za sanaciju šteta izazvanih poplavama na području općine Sapna.

– Obzirom na velike materijalne štete nastale na području općine Sapne izazvane poplavama, nužno je da Vijeće ministara BiH hitno odobri interventna sredstva iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu u iznosu od 100.000 KM za općinu Sapna, a sa ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta – navedeno je u zahtjevu.

Bećirović je predložio da Predsjedništvo BiH na toj sjednici zaduži Vijeće ministara BiH da izdvoji potrebna sredstva, a zahtjev za sjednicu uputio je predsjedavajućoj i članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović i Željku Komšiću, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Danas je održana i 20. vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je jednoglasno usvojen prijedlog Zaključka za pomoć u sanaciji šteta izazvanih olujnim nevremenom na području općine Teočak, a koji je uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.

rtvglasdrine.com

Najnovije vijesti