Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

BiH još jednom dokazala da ima veliko srce! –

Datum:

Konvoj pomoći od ukupno 20 šlepera krenuo je danas sa Carinskog terminala iz Tuzle prema Turskoj i Siriji, a namijenjen je za ugrožene građane pogođene katastrofalnim zemljotresom.

Ovu humanitarnu akciju su organizirali Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“.

Danima su građani širom BiH na više lokacija skupljali pomoć i još jednom položili test humanosti – prikupivši tone i tone najpotrebnijeg za ugrožena područja.

Konvoj su ispratili predstavnici Rijaseta islamske zajednice u BiH, „Merhameta“ i Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin sw zahvalio predstavnicima Merhameta, ali isto tako i Rijasetu, na naporima koje ulažu oko slanja pomoći u zemljotresom pogođena područja.

“Zahvalni smo na svemu zaista narodu Bosne i Hercegovine. Ova tragedija koja nas je pogodila u Turskoj pokazala je snagu zajedništva u cijelom svijetu. Osjetili smo pomoć svih naroda iz cijelog svijeta. Zahvaljujemo se svima, ali posebnu zahvalnost iskazujemo narodu Bosne i Hercegovine“, izjavio je Yunus Keleş, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Turske u BiH.

 

Iz Merhameta ističu i da su prezadovoljni realizovanom akcijom, posebno jer su građani slušali upustva i donirali stvari za koje su partnerske organizaicje iz Turske istakle da su najpotrebnije.

– U konvoju pomoći su i najvećim dijelom grijalice, deke, vreće za spavanje, šatori, agregati, eksterni punjači za telefone i drugo što je prijeko potrebno. Bosna i Hercegovina je ovom i svim drugim vidovima pomoći pokazala da istinski suosjeća sa narodom Turske i na to svi trebamo biti ponosni.

Konvoj koji čine kamioni bh. prijevoznika, koji su također pokazali humanost, krenuo je iz Carinskog terminala Tuzla u 15 sati, prošao kroz Tuzlu južnom magistralom, te pravcem Banj Brdo – Bijeljina nastavio prema graničnom prijelazu Rača. /Tuzlainfo/

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti