back to top

Aktuelne vijesti

Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u istom danu.

Datum:

Kaletex i Ingram proširili svoje kapacitete.

U impresivnom poduhvatu, Bingo Group, najveća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini, danas je svečano otvorila dva nova proizvodna pogona, oba smještena na području Tuzlanskog kantona.

Ukupnim investicijama od 15 miliona KM, unaprijeđeni su procesi u kompaniji za proizvodnju tekstila, Kaletex Kalesija, i kompaniji Ingram Srebrenik koja se bavi proizvodnjom betona. Ovaj korak dodatno jača poziciju Bingo Grupe kao lidera u ulaganjima u rast i razvoj domaće privrede.

“Današnje svečano otvorenje novih pogona potvrđuje našu ulogu najvećeg investitora u razvoju domaće privrede. Novi proizvodni pogon kompanije Kaletex prostire se na više od 1.600 m², dok je 10 miliona KM investirano u Ingram, odnosno novu betonaru i prateću opremu. Strateškim širenjem poslovanja i akvizicijama u proteklih 30 godina, Bingo je revitalizovao mnoga postrojenja širom BiH, spasivši hiljade radnih mjesta i osiguravajući stabilan rast i razvoj kompanija. Pored ulaganja u tehnologiju i opremu, te renoviranja prodajnih objekata, unaprijedili smo uslove rada za naše zaposlenike, koji su temelj Bingo Grupe” izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Grupe.

bingo group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu
Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu

Investicija od 5 miliona KM u novu proizvodnu halu omogućila je kompaniji Kaletex da unaprijedi i proširi svoju proizvodnju te osigura kvalitetnije uslove rada za zaposlene. Novi kapaciteti uključuju prelazak sa lohn poslova na proizvodnju radne opreme i ostalih tekstilnih proizvoda. Od kada je Kaletex postao dio grupe 2018. godine, proizvodnja je značajno unaprijeđena, a asortiman proizvoda proširen. Trenutno ova kompanija zapošljava 70 radnika, a planirano je daljnje povećanje kapaciteta i broja zaposlenih, kao i uvođenje nove faze proizvodnje – vezionice.

bingo group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu
Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu

Ingram Srebrenik, jedna od 11 proizvodnih kompanija u sastavu Bingo Grupe koja trenutno zapošljava 200 radnika, završila je investiciju od 10 miliona KM usmjerenu ka modernizaciji fabrike. Uz novootvoreni pogon, betonaru i pogonsku prateću opremu, započeta je izgradnja novog objekta i nabavka potpuno automatizovane linije za proizvodnju betonske galanterije. Visokokvalitetni proizvodi Ingrama traženi su u Srbiji i Hrvatskoj, a izvoz kompanije je u stalnom porastu. Nakon otvorenja ovog pogona, planira se ulaganje u novu ekološku proizvodnu liniju za hidratisanje kreča, čiju se realizacija očekuje krajem 2024. godine.

Današnjim otvorenjem dva nova pogona, Bingo Group još jednom pokazuje svoju posvećenost investicijama koje donose novu vrijednost bosanskohercegovačkoj ekonomiji i društvu.

bingo group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu
Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti