back to top

Aktuelne vijesti

Bingo i World Vision daruju paketiće djece

Datum:

U cilju pružanja radosti najranjivijoj djeci u Bosni iHercegovini tokom blagdanskih danaBingo, najveći trgovački lanac u Bosni i Hercegovini i World Vision BiH, organizacija za zaštitu djece, udružili su snage u humanitarnoj akciji pod nazivom “Poklonimo radost zajedno”.

Svrha ovogodišnje, šeste po redu kampanje, rezultirat će darivanjem novogodišnjih paketića 700 dječaka i djevojčica širom Bosne i Hercegovine.

„Ponosni smo što smo dio inicijative koja širi ljubav i radost među našim najmlađima.Sudjelovali smo u raznim projektima, ali smatramo da je ovaj posebno značajan. Ništa nije dragocjenije od osmijeha djece, a sada je pravo vrijeme da dijelimo radost i pronalazimo sreću u sreći drugih.”, kazali su iz Binga.

Partnerstvo između Binga i World Vision BiH predstavlja odraz posvećenosti stvaranju pozitivnih promjena u životima djece koja se suočavaju sa socio-ekonomskim izazovima.

Dugogodišnje prisustvo na terenu nam daje jasnu sliku o socio-ekonomskom statusu porodica bez redovnih primanja i znamo da nisu svi roditelji u mogućnosti obradovati svoje dijete na ovaj način. Stoga smo zahvalni svim partnerima, kao i kompaniji Bingo, koji nam pomažu da obradujemo najranjivije među nama“, istakla je Alma Hukić, predstavnica organizacije World Vision BiH.

Novogodišnji paketići će biti podijeljeni u 15 zajednica širom BiH, a World Vision BiH planira organizirati podjelu u ciklusima kako bi obuhvatila što veći broj zajednica.Nakon završetka akcije, World Vision BiH će izvijestiti sve kompanije i pojedince koji su doprinijeli ostvarivanju dječijih snova o rezultatima donacija.

enovosti.ba

Najnovije vijesti