back to top

Aktuelne vijesti

BKC TK : Sazlije nastavile tradiciju i priredile „Veče sevdaha“

Datum:

Sinoć je BKC TK bio domaćin i jedan od partnera u organizaciji događaja “Veče sevdaha uz saz”…

Sinoć je BKC TK bio domaćin i jedan od partnera u organizaciji događaja “Veče sevdaha uz saz”, a koji je održan u povodu druge godišnjice od osnivanja “Udruženja sazlija Avdo Vrabac” Tuzla.

Publici koja ih je, zbog trenutne epidemiološke situacije i zabrane masovnog okupljanja, mogla gledati uživo jedino u programu RTV TK, predstavili su se članovi ovog udruženja koji su kroz 17 numera dočarali dio bogate bosanskohercegovačke tradicije sevdalinke i saza.

bkc tk
BKC TK : Sazlije nastavile tradiciju i priredile „Veče sevdaha“
  • Zbog trenutne epidemiološke situacije koja je između ostalog ograničila broj posjetitelja, program smo realizovali u manjem obimu nego je to bilo planirano. Međutim, nismo htjeli dopustiti da ne obilježimo godišnjicu našeg osnivanja kako je to bilo i ranijih godina. Nismo imali mnogo učesnika u programu niti gostiju, a sve jer nam je zdravlje na prvom mjestu. Zahvaljujem se svima koji su pomogli da u ovim teškim vremenima građanima priuštimo jedan kulturno-muzički događaj, a posebno našim medijskim pokroviteljima koji su učinili da ga vidi veliki broj ljudi – rekao je Murat Vrabac, predsjednik “Udruženja sazlija Avdo Vrabac” Tuzla.

Događaj je organizovan uz poštivanje svih epidemiloških mjera koje se odnose na boravak u zatvorenim javnim prostorima – saopšteno je iz JU BKC TK.

Najnovije vijesti