Aktuelne vijesti

“Ne palite vatru na otvorenom prostoru” –

Iz Službe civilne zaštite Grada Tuzle upozoravaju...

Radnici Komunalca Tuzla počeli sa proljetnim uređivanjem parkova –

Radnici JKP “Komunalac” Tuzla počeli su provoditi...

Pokušat ćemo iskoristiti mane Veleža –

Fudbaleri Tuzla Cityja drugi dio sezone u...

Boračke organizacije TK aktivno učestvuju u obilježavanju godišnjice genocida

Datum:

Sjednica predstavnika Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona s predsjednicima i predstavnicima boračkih organizacija Podrinja održana je danas povodom obilježavanja 26. godišnjice od počinjenog genocida nad Bošnjacima Srebrenice i s ciljem da se 11. juli i Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici obilježi na dostojanstven način.

Kako je saopćeno iz Koordinacije boračkih organizacija TK, na sastanku je dogovoreno da se prije te nakon 11. jula i komemoracije u Potočarima obiđu i ostala spomen-obilježja palim borcima i šehidima Podrinja.

Predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović kazao je da boračke organizacije Tuzlanskog kantona, a posebno one koje gravitiraju Podrinju, aktivno će učestvovati u svim događajima koji će se upriličiti u povodu obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici, počev od postrojavanja veterana 28. divizije, Marša mira te komemoracije u Potočarima.

-I ove godine ćemo obići sva spomen obilježja u svim gradovima Podrinja kako bi još jednom iskazali poštovanje i zahvalnost onima koji su dali ono najsvetije za svoju domovinu – svoj život – kazao je Hasanović.

Sastanku je prisustvovao i ministar za boračka pitanja TK Fedahija Ahmetović koji je i ovom prilikom iskazao opredjeljenost Vlade TK za davanje pune podrške i ličnog doprinosa svim organizacijama koje učestvuju u obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice. 

Predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Srebrenica Kadefa Muhić je istakla da su sve aktivnosti za dženazu u Potočarima 11. jula uspješno završene te da će se pored Potočara i Srebrenice obići sva ostala spomen obilježja Podrinja te kako je to obaveza svih preživjelih boraca Podrinja koje je i ovaj put pozvala da se odazovu aktivnostima u povodu obilježavanja 11. jula Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti