back to top

Aktuelne vijesti

Cinestar Tuzla

Datum:

CineStar Tuzla nalazi se u Bingo City Centru i raspolaže s pet dvorana i ukupno 782 sjedala što ga čini jednim od najboljih Cinestar kina u BiH.

Cinestar Tuzla raspolaže sa pet dvorana, a jedna od njih je i eXtreme dvorana – ekskluzivni CineStar standard kino dvorane s najsavremenijom tehnologijom. Svim Tuzlacima i posjetiocima grada Tuzla nudi odličnu zabavu i najbolje filmove.

Bingo city centar Tuzla

Glavna karakteristike ove dvorane je kristalno čista slika i filmsko platno premazano slojem srebra, veliko čak 100m2 na kojem se cinestar filmovi oživljavaju uz pomoć najmodernijeg i najpoznatijeg Barcoprojektora koji je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu.

eXtreme dvorana također je poznata i po nevjerojatno čistom zvuku koji donosi najmoderniji JBL zvučni sistem te RealD 3D tehnologiji s najmodernijim polarizovanim 3D naočalama.

Tuzla Cinestar paketi

Tuzlanskoj publici na raspolaganju su i brojne prepoznatljive usluge CineStara, poput usluge Moja CineSrijeda, kada su ulaznice za kino najpovoljnije, te usluga Matineja, Porodični paket, proslava rođendana i CineLady.

cinestar tuzla
Cinestar Tuzla

Cinestar Tuzla dvorane su poseban doživljaj

Cinestar dvorane imaju najudobnija sjedala od kojih su posebno atraktivna ljubavna, love box i VIP sjedala, a posjetitelje očekuje i besplatan parking te još mnogo toga. Bar u okviru CineStara Tuzla također je jedan osobit doživljaj jedinstvenog i modernog uređenja.

Cinestar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji, sa ukupno 23 multipleks kina koja raspolažu sa 145 digitalnih dvorana i preko 23.000 sjedišta koja godišnje posjeti oko 5 miliona posjetilaca.

Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar otvoren je 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta.

Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta.

CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta.

Među najbolje svjetske kino operatere svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju.

cinestar tuzla
Cinestar tuzla filmovi i kina sa pet zvjedica

CINESTAR BOSNA I HERCEGOVINA

Trenutno je 7 multipleksa u Bosni i Hercegovini. Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, Cinestar Mepas Mall Mostar kompanija Blitz-CineStar otvara 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta.

Nakon Mostara, slijedi otvaranje i druga dva multipleksa:

CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorane i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta.

CineStar Delta Planet 4DXu Banjaluci svoja vrata otvorio je 2019. godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta izvedenih u koži.

CineStar Zenica otvoren je u 12. mjesecu 2019. sa 3 dvorane i 276 sjedišta.

Cinestar Bingo City Centar Sarajevo CineStar 4DX najveći je multipleks u BIH, otvoren u 10. mjesecu 2020., a broji 10 dvorana, 4DX dvoranu, eXtreme dvoranu i Cinema Bar.

CineStar Prijedor otvoren je u 9. mjesecu 2021. i ima 3 kinodvorane ukupnog kapaciteta od 222 mjesta.

CINESTAR je najveći i vodeći kinoprikazivač u regiji

CineStar BiH je član CineStar grupe u regiji koja broji ukupno 26 CineStar multipleksa, 161 dvoranu i preko 24.744 sjedišta, što čini CineStar najvećim kinoprikazivačem u regiji.

TUZLA KINO S PET ZVJEZDICA

Multipleksi CineStar potpuno su digitalizirana kina opremljena najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima.

CineStar u Bosni i Hercegovini nudi najsuperiornije kino-formate: 4DX, RealD, 3D digitalnu tehnologiju, eXtreme dvorane i 3D zvuk. Gigantska „Wall to Wall“ i „Floor to Ceiling“ filmska platna, amfiteatarski raspored sjedišta, vrhunski zvučni sistem Dolby Digital 5.1 i Dolby Digital 7.1 Surround EX koja osiguravaju kristalno jasnu sliku i ton, neke su od najvažnijih karakteristika superiornosti CineStarovih multipleksa.

Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila je Blitz-CineStar najboljim kinoprikazivačem u Europi u 2019. godini.

Nagrada je uručena na kongresu CineEurope u Barceloni uz obrazloženje da je riječ o kompaniji koja podiže ljestvicu u industriji, ostvaruje kontinuirani rast, pruža svojoj publici najbolji mogući kino doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju – zbog čega je Blitz-CineStar i postao jedan od vodećih te najbrže rastućih kino lanaca u regiji i Europi.

cinestar tuzla
Cinestar Tuzla

Vašu omiljenu adresu za film i zabavu potražite na lokacijama:

Ako ste na tržištu za superklon Replica Rolex , Super Clone Rolex pravo je mjesto! Najveća zbirka lažnih Rolex satova online!

CINESTAR BiH

 • CineStar Mepas Mall, Mostar
  Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar, Mepas Mall
  5 kinodvorana i 700 mjesta.
 • CineStar Bingo, Bihać
  Žrtava Srebrničkog genocida bb, 77000 Bihać, Bingo Centar
  6 kinodvorana i 834 mjesta, od kojih su 87 VIP sjedišta.
 • CineStar Bingo, Tuzla
  Mitra Trifunoviča Uče 2, 75000 Tuzla, Bingo City Center
  5 kinodvorana i 789 mjesta, od kojih su 87 VIP sjedišta i 82 LOVE BOX sjedišta.
 • CineStar 4DX Delta Planet, Banja Luka
  Bulevar srpske vojske 8, 78000 Banja Luka, Delta Planet
  6 kinodvorana, od kojih je jedna 4DX dvorana, sa sveukupno 729 mjesta, od kojih su 74 VIP RELAX sjedišta i 83 LOVE BOX sjedišta.
 • CineStar Family centar Ekran, Zenica
  Trg Alije Izetbegovića 86, 72000 Zenica, Family Centar
  3 kinodvorane sa sveukupno 276 sjedišta, uključujući i ljubavna sjedišta.
 • CineStar 4DX Bingo City Center, Sarajevo
  Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo, Bingo City Center
  10 kinodvorana sa sveukupno 1407 sjedišta, od kojih je 168 VIP RELAX, 138 LOVE BOX, 52 ROYAL BEDS i 34 PREMIUM LONGE fotelja u PREMIUM LOŽAMA.
 • CineStar Patrija, Prijedor
  Trg majora Zorana Karlice 3, 79101 Prijedor, TC Patrija
  3 kinodvorane sa sveukupno 222 sjedišta, uključujući i VIP i LOVE BOX sjedišta.
cinestar tuzla
Cinestar Tuzla

CINESTAR PONUDA

PONUDA ROĐENDANSKIH PAKETA:
Osnovni rođendanski paket
Proslava u rođendaonici ili tortaonici

CINESTAR ROĐENDANSKI PAKET

 1. ULAZNICU za film po izboru s redovnog programa
 2. ROĐENDANSKI MENI (kokice + piće) – mali ili srednji meni
 3. POZIVNICE za sve uzvanike
 4. POKLON ZA SVAKOG SLAVLJENIKA
  Rođendanski meni (kokice i piće)
  Fotografija s uzvanicima (nije dostupno u CineStaru Prijedor)

Želiš proslaviti rođendan kao prava ZVIJEZDA?
Organiziraj proslavu rođendana u ROĐENDAONICI ili TORTAONICI.

NAPOMENE:

Zahtjev za organizaciju proslave rođendana potrebno je popuniti ONLINE ili na blagajni kina najkasnije 3 radna dana prije željenog termina proslave.

Proslavu u rođendaonici potvrđuje Služba za korisnike, ukoliko je željeni termin slobodan. Preuzmite pozivnice za rođendansku proslavu ili ih zatražite na blagajni.

Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona 036 333 340 (od ponedjeljka do petka od 10:00h do 18:00h) ili na e-mail rodjendani@cinestarcinemas.eu.

cinestar tuzla
Cinestar Tuzla

MOJA CINESTAR SRIJEDA

Ostvarite pogodnost kupovine ulaznica SRIJEDOM po povoljnijoj cijeni od sada BEZ KODA!

Mogućnost kupovine ulaznica i za 4DX projekcije po povoljnijoj cijeni! Ulaznice možete kupiti na blagajnama CineStar kina, putem iCineStar aplikacije ili ONLINE kupovinom.

Cijene ulaznica provjerite na cjenovniku svog CineStar kina.

Dodaci (4DX, 3D, eXtreme, VIP i LOVEBOX sjedala, te dodatak za filmove duže od 120 min) se naplaćuju u punoj cijeni na povoljniju cijenu kino ulaznice unutar usluge Moja Cine Srijeda.

Prilikom korištenja Stars Club 2xbonus kartice u svrhu plaćanja usluge Moja Cine Srijeda bilježe se bodovi na kartici.

Pogodnost Moja Cine Srijeda ne vrijedi

 • praznicima
 • za pretpremijene projekcije
 • za Spektakle u CineStaru (opera, balet, koncerti)
 • za dokumentarne filmove u regularnim dvoranama
 • za ostale sadržaje koje CineStar odredi

Blitz-CineStar zadržava pravo da određene filmove i projekcije koje prikazuje srijedom, izdvoji iz akcije Moja Cine srijeda. Tada se ulaznica naplaćuje po punoj cijeni.

CINELADY U CINESTARU

Na CineLady projekciji očekujemo vas uz piće dobrodošlice, poklone naših partnera te filmove koje biramo samo za vas! Uz CineLady, večer postaje nezaboravna, a svaka posjetiteljica odlazi kući s osmijehom!

Vidimo se na CineLady projekciji u CineStar kinima u Mostaru, Bihaću, Tuzli, Banjaluci, Zenici i Sarajevu! Kupite svoje ulaznice za sljedeći CineLady, jer broj mjesta je ograničen!

CINESTAR TVOJE PRIVATNO KINO

EKSKLUZIVNO U CINESTARU! TVOJE PRIVATNO KINO powered by MASTERCARD® – tvoja dvorana, tvoj film, biraj s kim!

Počasti se privatnom projekcijom bilo da samo želiš intimu bez drugih posjetitelja ili želiš proslaviti rođendan, godišnjicu, Valentinovo, Dan žena, iznenaditi prijatelje ili okupiti obitelj!

Cijela dvorana samo za tebe i tvoju ekipu već od 110 KM, ovisno o željenom terminu.

Korisnike Mastercard® Gold, World i World Elite Mastercard® kartica očekuju i dodatne pogodnosti!

Svi korisnici koji navedenim karticama kupe ulaznice online na poklon dobivaju POPCORN MENI ZA CIJELU EKIPU!

Meni uključuje srednje kokice + srednje piće + KitKat čokoladicu.

Pogodnosti vijede isključivo uz online kupovinu ulaznica za “Tvoje privatno kino powered by Mastercard” s PREMIUM MASTERCARD® KARTICAMA – Gold, World ili World Elite.

Ukoliko se online kupovina izvrši standardnom Mastercard® karticom ili bilo kojom drugom karticom, pogodnosti Popocorn menija nije moguće ostvariti.

cinestar tuzla
Cinestar Tuzla

Kako organizovati privatnu projekciju u Cinestaru

Odluči se za film s redovnog CineStar programa, pozovi koga želiš i ispuni online zahtjev! E da, na privatnim projekcijama nema komercijalnog bloka s reklamama, a sam biraš želiš li pogledati najnovije filmske trailere.

Uslovi za organizaciju privatne projekcije u Cinestaru

 • privatnu projekciju mogu organizirati isključivo fizičke osobe
 • na privatnoj projekciji, zavisno o terminu, postoji limit do max 20 osoba (ponedjeljak, utorak i četvrtak) tj. do max 45 osoba (petak, subota, nedjelja i praznik)
 • limit osoba označava gornju granicu, broj osoba može biti manji
 • ONLINE ZAHTJEV za organizaciju privatne projekcije je potrebno popuniti najkasnije 4 dana prije željenog datuma projekcije
 • moguće je odabrati isključivo film s redovnog programa, nije moguće odabrati Spektakl, film koji se prikazuje pretpremijerno niti film u 4DX formatu
 • moguće je odabrati 2D ili 3D projekciju filma (ukoliko je film dostupan u 3D formatu)
 • u slučaju 3D projekcije nadoplaćuje se 3D dodatak
 • dodatak za REALD 3D naočale u iznosu od 1,50 KM doplaćuje se isključivo na blagajni (a za CineStar Banja Luku i Prijedor doplata iznosi 1,20 KM)
 • za filmove čija je dužina trajanja veća od 120 min, 140 min i 160 min i više nadoplaćuju se dodaci za dužinu filma (za CineStar Banja Luku i Prijedor se ovaj dodatak ne naplaćuje)
 • plaćanje je moguće izvršiti isključivo online (bankovnim karticama, internet ili mobilnim bankarstvom) na temelju ponude, najkasnije 48h prije željenog datuma projekcije

U slučaju dodatnih pitanja ili nejasnoća konktaktirajte nas na e-mail ili telefonskim putem: 036 33 33 40 (pon-pet od 10h do 18h)

cinestar tuzla
Cinestar Tuzla

Cinestar Tuzla cijene redovnih termina

Cinestar ulaznica za film trajanja do 120 min

2D 3D
PON – NED do 17:00h ……………………………………………………….. 6,00 KM 7,00 KM
PON – ČET od 17:00h ………………………………………………………… 7,00 KM 8,00 KM
PET – NED od 17:00h ………………………………………………………… 8,00 KM 9,00 KM
Moja CineSrijeda (osim državnim praznicima) ……………………….. 5,00 KM 6,00 KM
Pretpremijera i premijera s glumcima ………………………………….. 8,50 KM 9,50 KM
Matineje (sub i ned od 11:00 do 11:59h) ………………………………… 5,00 KM 6,00 KM

Cinestar family paket ulaznica

(sub i ned od 12:00 do 16:59h) cijena po osobi
• vrijedi za grupe od 3 do 5 osoba, kupovina moguća samo na blagajni kina
• potrebno zatražiti na blagajni 5,00 KM 6,00 KM
CinesCool – školske projekcije
(pon – pet od 9:00h do 14:00h) ……………………………………………… 4,00 KM 5,00 KM

CINESTAR LOYALTY CLUB

Family Club kartica (pon – ned do 17:00) ………………………………..
• vrijedi za animirane i family filmove 4,50 KM 5,50 KM
Student Club kartica (pon – ned, cijeli dan) ……………………………. 5,50 KM 6,50 KM
Senior Club kartica (pon i uto, osim državnim praznicima) ……….. 4,50 KM 5,50 KM

DODACI NA ULAZNICU

Dodatak za filmove duže od 120 min ………………………………………. 0,50 KM 0,50 KM
Dodatak za filmove duže od 140 min ………………………………………. 0,80 KM 0,80 KM
Dodatak za filmove duže od 160 min ………………………………………. 1,10 KM 1,10 KM
eXtreme dodatak …………………………………………………………………. 0,50 KM 0,50 KM
VIP sjedište dodatak …………………………………………………………….. 1,00 KM 1,00 KM
LOVE BOX sjedište dodatak ………………………………………………….. 0,50 KM 0,50 KM
Dodatak za REAL D 3D naočale – doplata isključivo na blagajni …… – 1,50 KM

CINESTAR SPEKTAKLI

Opere, baleti i koncerti klasične muzike ……………………………….. 12,00 KM
Senior i Studentska kartica ……………………………………………………
• za opere, balete i koncerte klasične muzike 10,00 KM –
Koncerti, izložbe i ostalo ………………………………………………………. 10,00 KM

Pročitajte i ove članke

Najnovije vijesti