back to top

Aktuelne vijesti

Dado Topić, slavni pijanista Livio Minafra, Intermeco kvartet, „Državni lopov“ i brojni sportski događaji dio sadržaja septembarskih Dana Grada Lukavac –

Datum:

dado topić, slavni pijanista livio minafra, intermeco kvartet, „državni lopov“ i brojni sportski događaji dio sadržaja septembarskih dana grada lukavac –

Da se Lukavac pozicionira kao mjesto gdje kultura stiže u svojim najkvalitetnijim i publici interesantnim formama i sadržajima, pokazat će i predstojeći septembarski Dani Grada, koji će biti internacionalnog karaktera i okupiti veliki broj značajnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Italije, Hrvatske i Srbije.

U mnoštvu pripremljenih kulturno-sportskih sadržaja, publiku će posebno obradovati koncert poznatog rock pjevača i gitariste Dade Topića, koji će zajedno sa Paranoid bandom, na lukavačku scenu donijeti hitove uz koje su mnogi odrastali poput „Da li znaš da te volim“, „Makedonija“, „Princeza“.

U organizaciji Centra za kulturu, očekuje nas i koncert jednog od najuspješnijih pijanista u Italiji, Livia Minafre. U pratnji slavnog pijaniste ovaj put će biti Mimma di Vittorio, balerina koja će prvi put na daskama gradskog kulturnog centra izvesti Butoh – japanski ples tame koji nam, kroz pokrete, emociju i dramsku napetost, donosi potpuno novi uvid u ovu savremenu plesnu formu.

Premijerno u Lukavcu, bit će upriličen i koncert Intermeco kvarteta, koji je, kroz 24 godine postojanja, stekao reputaciju lidera u izvođenju rock obrada u formi gudačkog kvarteta, a repertoar po kome su članice kvarteta poznate široj publici svojevrsna je šetnja kroz različite muzičke pravce, od Bacha, Mozarta, preko jazz standarda, do muzike izvođača kao što su: Sting, Metallica, Nirvana, Blondie.

Ljubitelji teatra nasmijat će se uz komediju „Državni lopov“, jednu od  najstarijih živih predstava u BiH, koja već 18 godina puni dvorane širom naše zemlje, regije ali i Evrope. Predstava je odigrana više od 400 puta a pogledalo je nešto više od 150 000 ljudi.

Kroz Dane Grada Lukavac očekuje nas i promocija knjige dr. sc. Semira Hadžimusića „Lukavac na razmeđu 19. i 20. stoljeća“, koju zbog zanimljive i značajne tematike nazivaju „Mali Beč“ a promocija će, simbolično, biti upriličena u gradskoj vili Solvay.

Uz planirane sportske aktivnosti, dani kojima obilježavamo rođendan našega grada bit će upotpunjeni Svečanom akademijom, izložbama i brojnim drugim sadržajima u kojima će naši sugrađani i svi posjetioci uživati besplatno, pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice Grada Lukavac.

 


studiod.ba

Najnovije vijesti