back to top

Aktuelne vijesti

Dajana Čolić: Kako je moguće da DF sa 12 zastupnika ne može dobiti člana u komisiji

Datum:

Članica Komisije za izbor i imenovanje Parlamenta FBiH Dajana Čolić (DF) osvrnula se na svoj nedolazak na današnju sjednicu na kojoj se trebalo govoriti o izmjenama u ovom radnom tijelu.

 

Čolić je kazala kako niti jedno od imena, koja se ponavljaju od jučer u medijima, a koja ih trebaju zamijeniti, nisu zvanično dobili.

“Ne znamo ni koji je to postupak zamjene jer imamo član Poslovnika koji govori kako dolazi do toga. Meni nije jasno kako je moguće da DF koji ima 12 zastupnika u Predstavničkog doma ne može imati niti jednog člana komisije ukoliko ja budem smijenjena dok drugi politički subjekti koji imaju jedan ili tri zastupnika, iz informacija iz medija, mogu imati članove u tako bitnoj komisiji”, rekla je Čolić.

Poručila je kako je nju ova informacija zatekla kad ju je dobila.

“Šta radimo i kuda idemo, nije ni meni jasno. Ali šta pokušavamo da postignemo to nam je vjerujem svima jasno. Koristit ćemo sve raspoložive legalne mehanizme da zaustavimo ovu političku silu i njenu demonstraciju”, rekla je Čolić.

O nedolasku na sjednicu Komisije ranije se oglasila i Edina Gabela (SBiH) koja je izjavila da ako se neko želi smijeniti, onda mu se to po proceduri treba obrazložiti.

Gabela je o ovim promjenama jasno nagalasila da ako se neko želi smijeniti, to se po proceduri mora jasno obrazložiti.


lukavacki.ba

Najnovije vijesti