Aktuelne vijesti

Danas 7. Tuzlanski maraton, izmjena saobraćaja u više dijelova grada –

Datum:

U Tuzli se danas održava 7. Tuzlanski maraton je u svojih dosadašnjih šest godina postojanja okupljao mnoge kojima je ovaj vid rekreacije ispunjavajući.

– Budući da je maraton sportsko-rekreativnih disciplina koje su u razvoju na prostoru Tuzle i BiH, ovogodišnje sedmo izdanje će zasigurno evoluirati u još veći događaj. Kraj oktobra ove godine pružiti će šansu svima koji kroz ovaj vid aktivnosti žele da unaprijede svoje fizičke posobnosti te da steknu nova poznanstva i prijateljstva kroz druženje. 29. oktobra će na mostu kod Panonskih jezera svoje mjesto zauzeti na startnoj liniji svi oni koji su veliki ljubitelji sporta i rekreacije, a i oni koji žele pokazati benefit održavanja zdrave ishrane i aktivnost stila života – poručili su organizatori.

Start i cilj za maraton, pilumaraton i trku 5K je između lukova na mostu kod Panonskih jezera, sa početkom u 9 sati.

Na ograđenom parkingu, neposredno pored mosta gdje je start i cilj, biće bijela pagoda u kojoj će se moći preuzeti startni brojevi.

I ove godine organizatori će prirediti i trke i za najmlađe, i to u dvije kategorije, na 200m i na 400m.

Obavijest za učesnike i trkače:

U nedjelju 29.10. 2023. doći će do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u Tuzli, zbog održavanja 7. tuzlanskog maratona i to prema ruti trke 7. tuzlanskog maratona:

START: Panonika most – desno u Ulicu Kulina Bana – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Maršala Tita – Ulica 15. maj – Sarajevska ulica – Bulevar 2. korpusa Armije BiH – Ulica Obala Zmaja od Bosne – Ulica Bosne Srebrene – Ulica Mitra Trifunovića Uče – UlicaHusinskih rudara desno u – Ulicu Nikole Tesle pa Ulicu 18. hrvatske brigade – Rudarska
ulica – Ulica Muhameda Havaije Uskufija pa Ulica Ratima Deletisa.

Na 13. km se ide desno pored Energopetrolove pumpe u Franjevačku ulicu – Pozorišna ulica – Ulica Kazan Mahala – Turalibegova ulica – Ulica Maršala Tita – Aleja Alije Izetbegovića lijevo u – Ulica Radeta Peleša.
Tu na 15. km okrepa nakon koje se skreće lijevo u Ulicu Maršala Tita – Ulica 2. tuzlanske brigade – na kraju Ulice Kulina Bana ulazi se u kružni tok i izlazi na drugom izlazu u Ulicu 6. bosanske brigade.

Na kraju te ulice, a na početku 19. kilometra se skreće lijevo u Ulicu Meše Selimovića pa desno u Rudarsku ulica i nakon 50 m se ulazi na stadion Tušanj i trči u smjeru obrnutom od kazaljke na satu u prvoj traci. Po izlazu iz stadiona 20 m pravo do Rudarske ulice pa desno 250 m do polukružnog okreta koji vodi ravno prema Ulici Muhameda Havaije Uskufija i dalje ravno Ulicom Džafer Mahalom (20.kilometar) do kružnog toka gdje se ulazi u ulicu Kulina bana (ali lijeva traka!) do prvog skretanja lijevo (150m), u Ulicu Ludviga Kube pa nakon 200 m desno u Ulicu Džindić mahala i prema mostu Panonika gdje FINISH (na istom mjestu gdje i start START).

danas 7. tuzlanski maraton, izmjena saobraćaja u više dijelova grada –

Napomena za učesnike u saobraćaju:

Od raskrsnice Brčanska Malta do kružnog toka kod Siporexa (Xella) saobraćaj će se odvijati dvosmjerno u jednoj kolovoznoj traci sa ograničenjem brzine 50km/h.

Druga traka će biti zatvorena od 9:00 do 13:00! Ulica Nikole Tesle, ulica 18. Hrvatske brigade i Rudarska do semafora kod Paša bunara od 9:00 do 13:30 će biti zauzeta južna kolovozna traka a sjevernom će se saobraćati u dva smjera. Također tokom trajanja maratona u funkciji neće biti parkinzi ispred stadiona „Tušanj“, ispred JKP „Panonika“ i ograđeni parking kod JKP „ Panonika“.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti