Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

Delegacija iz gradova Ukrajine u posjeti Gradu Tuzli |

Datum:

Danas je gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima upriličio prijem za delegaciju iz oblasti Černihiv na sjeveru Ukrajine, koju čine predstavnici gradova Černihiv i Horodnje. Delegacija iz Ukrajine boravi u Tuzli od 20. do 25. marta, sa ciljem razmjene iskustava o rekonstrukciji nakon rata. 

Razlog posjete delegacije iz Ukrajine Gradu Tuzli je razgovor o izazovima, naučenim lekcijama i najboljim praksama u procesu obnove Tuzle, sa naglaskom na teme kao što su  rekonstrukcija, učešće javnosti, energetski sektor i ekonomski oporavak i razvoj grada Tuzle poslije rata u Bosni i Hercegovini. Posjetu delegacije ukrajinskih gradova i organizacija  organizovali su Forum građana Tuzle i Omladinski resurni centar (ORC) Tuzla i holandska organizacija PAX, koja je u prethodnom periodu učestvovala u projektima obnove, rekonstrukcije i oporavka u Bosni i Hercegovini, Kosovu i drugim područjima.

Nakon razgovora u Gradskoj upravi Tuzle, organizovan je javni panel na temu „Razmjena iskustava iz regije Černihiv, Ukrajina i Tuzle“.

(RTv7)


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti