Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Delegacija Misije OSCE-a u BiH u posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

delegacija misije osce-a u bih u posjeti skupštini tuzlanskog kantona – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, i zamjenik predsjednika Skupštine TK, Boris Krešić, primili su danas u posjetu predstavnike Misije OSCE-a u BiH: Damira Gnjidića, šefa Terenskog ureda Tuzla i Dragicu Karadžin, službenicu za demokratski razvoj.

Tokom sastanka razgovaralo se o prioritima za Tuzlanski kantona čija implementacija slijedi u narednom periodu, gdje je predsjednik Skupštine, Žarko Vujović, naglasio prioritet nastavka aktivnosti na obnavljanju opreme na JZU UKC Tuzla kao i  jačanje kadrovskih kapaciteta u zdravstvenom sektoru.

Zamjenik predsjednika Skupštine, Boris Krešić je najavio opredjeljenje za početak radova na izgradnji Kampusa Univeziteta u Tuzli, gdje su obezbjeđena sredstva u budžetu za ovu godinu, a završetak čitavog projekta se očekuje do 2026. godine.

Predstavnici OSCE-a – Terenski ured Tuzla naglasili su potrebu za nastavak implementacije i provedbe Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu, te kadrovsko jačanje Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Tuzlanskog kantona.

Takođe su predstavnici OSCE-a naglasili da je Tuzlanski kanton pozitivan primjer rada na poboljšanju transparentnosti rada jer je Skupština Tuzlanskog kantona, u saradnji sa OSCE-om BiH – Terenski ured Tuzla, pripremila i usvojila Strategiju komuniciranja Skupštine Tuzlanskog kantona, čija implementacija je u toku i nastavak saradnje na ovom polju se očekuje i u narednom periodu.

Istaknuto je da je saradnja između Skupštine Tuzlanskog kantona i Misije OSCE-a u BiH bila na izuzetnom nivou te da se očekuje nastavak takve saradnje, naročito na poljima unapređenja ljudskih prava, borbe protiv korupcije i vladavine zakona.

Predstavnici Misije OSCE-a stavili su na raspolaganje svoje resurse, a rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona je istaklo da su otvoreni za svaki vid saradnje koji doprinosi poboljšanju života građana Tuzlanskog kantona.

delegacija misije osce-a u bih u posjeti skupštini tuzlanskog kantona – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti