Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Delegacija Misije OSCE-a u BiH u posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona |

Datum:

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, i zamjenik predsjednika Skupštine TK, Boris Krešić, primili su danas u posjetu predstavnike Misije OSCE-a u BiH: Damira Gnjidića, šefa Terenskog ureda Tuzla i Dragicu Karadžin, službenicu za demokratski razvoj.

Tokom sastanka razgovaralo se o prioritima za Tuzlanski kantona čija implementacija slijedi u narednom periodu, gdje je predsjednik Skupštine, Žarko Vujović, naglasio prioritet nastavka aktivnosti na obnavljanju opreme na JZU UKC Tuzla kao i  jačanje kadrovskih kapaciteta u zdravstvenom sektoru. 

Zamjenik predsjednika Skupštine, Boris Krešić je najavio opredjeljenje za početak radova na izgradnji Kampusa Univeziteta u Tuzli, gdje su obezbjeđena sredstva u budžetu za ovu godinu, a završetak čitavog projekta se očekuje do 2026. godine.

delegacija misije osce-a u bih u posjeti skupštini tuzlanskog kantona |
Delegacija Misije OSCE-a u BiH u posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona |

Predstavnici OSCE-a – Terenski ured Tuzla naglasili su potrebu za nastavak implementacije i provedbe Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu, te kadrovsko jačanje Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Tuzlanskog kantona.

Takođe su predstavnici OSCE-a naglasili da je Tuzlanski kanton pozitivan primjer rada na poboljšanju transparentnosti rada jer je Skupština Tuzlanskog kantona, u saradnji sa OSCE-om BiH – Terenski ured Tuzla, pripremila i usvojila Strategiju komuniciranja Skupštine Tuzlanskog kantona, čija implementacija je u toku i nastavak saradnje na ovom polju se očekuje i u narednom periodu.

Istaknuto je da je saradnja između Skupštine Tuzlanskog kantona i Misije OSCE-a u BiH bila na izuzetnom nivou te da se očekuje nastavak takve saradnje, naročito na poljima unapređenja ljudskih prava, borbe protiv korupcije i vladavine zakona.

Predstavnici Misije OSCE-a stavili su na raspolaganje svoje resurse, a rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona je istaklo da su otvoreni za svaki vid saradnje koji doprinosi poboljšanju života građana Tuzlanskog kantona.

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti