Aktuelne vijesti

Direktor Studentskog centra Islamske zajednice u Vladi TK –

Datum:

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović primili su danas u posjetu direktora Studentskog centra Islamske zajednice u BiH Ismaila Smajlovića sa saradnicima.

Ovom prilikom izražena je zahvalnost Vladi TK i resornom Ministarstvu obrazovanja i nauke za podršku koju, kroz subvencioniranje troškova smještaja i ishrane studenata, pružaju Studentskom centru. Kako je istaknuo direktor Smajlović, „ova podrška, koja traje već pet godina od osnivanja Centra, značajna je pomoć i podrška za studente smještene u domu Studentskog centra“.

Danas se razgovaralo i o mogućim poboljšanjima uslova smještaja i usluge za studente smještene u Domu.
„Vlada Tuzlanskog kantona kroz razne projekte podržava i pomaže učenike i studente, a sve sa ciljem da se svima osiguraju adekvatni uslovi za studiranje i stjecanje stručnih i naučnih saznanja, a time i stvaranja nove baze obrazovanih građana kao pretpostavke za društveni napredak. Podrška za smještaj u ovom centru samo je jedan od tih načina.

Imajući u vidu modernizaciju procesa studiranja, ali i potrebe novih generacija studenata, Vlada će i u narednom periodu imati sluha i nastojati odgovoriti na te potrebe“, kazao je danas premijer Halilagić, te izrazio zadovoljstvo što je takav odgovoran odnos Vlade TK prepoznala i Islamska zajednica u BiH, ali i sam Studentski centar.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti