Aktuelne vijesti

„Djeca su ukras svijeta“ u ponedjeljak u Tuzli

Datum:

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta, Gradski dječiji hor „Slavuj“ sa svojim partnerom u realizaciji, Pozorištem mladih Tuzle i ove godine organizira manifestaciju „Djeca su ukras svijeta“, a uz podršku Centra za kulturu Tuzla i Grada Tuzla.

“Slavuj od svog osnutka 2016. godine obilježava ovaj dan sa ciljem da podsjeti cjelopnu javnost o značaju poštivanja dječijih prava. Nažalost, danas svjedočimo dešavanjima koja uskraćuju djeci njihova osnovna prava, pravo na život i na adekvatnu zdravstvenu njegu. Ova manifestacija je naš glas protiv svih onih koji na bilo koji način ugrožavaju prava djeteta u njihovom odrastanju“, istakli su iz hora Slavuj.

Ova, već tradicionalna manifestacija, okuplja učenike i nastavnike osnovnih škola sa područja grada Tuzle, te sa svakom godinom raste zainteresiranost za učešće na ovoj manifestaciji.

Ove godine u programu sudjeluje preko 200 učesnika iz Osnovnih škola “Miladije”, “Brčanska Malta”, ”Slavinovići”, “Solina”, “Sjenjak”, “Lipnica”, “Centar”, “Sv. Franjo”, „Kreka“, Osnovne muzičke škole, Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Pozorišta mladih Tuzle, te Gradski dječiji hor „Slavuj“.

Manifestacija će biti održana 20.11.2023. u dvorani Kaleidoskop sa početkom u 18,00 sati.

enovosti.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti