Aktuelne vijesti

Djeca u Tuzli kroz igru i zabavu učila o svojim pravima –

Datum:

Prva sedmica oktobra u svijetu se obilježava kao Dječija nedjelja, a u Tuzli je obilježena brojnim aktivnostima u organizacijiu Udruženja „Zemlja djece u BiH”.

Ovo udruženje 16 godina zaredom obilježava Dječiju nedelju, a ove godine organizovan je trodnevni festival pod nazivom ““Dječiji život nije šala, i mi imamo svoja prava” ” u sklopu kojeg je realizirano niz kreativno-zabavnih aktivnosti, kako bi se skrenula pažnja na djecu te promovisala njihova prava, i odgovornost svih subjekata koja su zadužena za zaštitu i brigu djece.

Tokom trećeg, završnog dana Festivala, održane su edukativne radionice sa vršnjačkim edukatorima gdje se govorilo o bitnim temama koje se tiču dječijih prava.

Nakon edukacija, svi skupa, i mali i veliki, radili su na kreiranju zajedničkih transparenata na kojima su djeca kreativnim ručicama predstavila njihova prava.

Festival se održava u okviru realizacije projekta “Podrška povratnicima u socijalno marginalizirane zajednice i prevencija neregularnih migracija” koji podržava njemačka organizacija GIZ.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti