Aktuelne vijesti

Dogovorene konkretne aktivnosti na realizaciji izgradnje nastavka južne saobraćajnice u Tuzli

Datum:

Potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Slađan Ilić, gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić i direktor JP Ceste Federacije BiH, Ljubo Pravdić u Sarajevu su u petak, razgovarali o konkretnim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje nastavka južne saobraćajnice i drugim važnim inicijativama Grada Tuzle.

Grad Tuzla prethodno je iskazao interes za prioritetnim rješavanjem ovog važnog infrastrukturnog projekta, te pokretanjem aktivnosti na njegovoj realizaciji, uključujući izgradnju nekoliko kružnih tokova na istoj trasi.

Sastanak je upriličen u prostorijama direkcije ovog javnog preduzeća, a učesnici sastanka, razmotrili su konkretne korake u realizaciji izgradnje nastavka južne saobraćajnice u Tuzli. Direktor, Ljubo Pravdić, obećao je da će se odmah početi sa aktivnostima na izradi elaborata eksproprijacije i dobijanja urbanističkih saglasnosti za prvu fazu realizacije projekta. Ovo obećanje jasno pokazuje predanost JP Cesta Federacije u ubrzanju procesa izgradnje južne saobraćajnice i poboljšanju putne infrastrukture u Tuzli. Direktor Pravdić istakao je da će ubrzo krenuti i sa završetkom radova na zapadnom ulazu u grad Tuzlu, te obećao i izgradnju kružnih tokova na južnoj saobraćajnici.

U vezi sa poboljšanjem saobraćajne prohodnosti u Tuzli, istaknuta je i raskrsnica u naselju Brčanska Malta, te je razmatrana mogućnost postavljanja privremenog kružnog toka radi iznalaženja što efikasnijeg rješenja.

Također, na sastanku se razgovaralo o sagledavanju mogućnosti mapiranja i označavanja biciklističke staze na potezu od Cipelića do Bingo City Centra. Ova inicijativa, također je naišla na podršku, a cilj je građanima omogućiti sigurnije korištenje bicikala, te doprinijeti smanjenju saobraćajnih gužvi, ali i očuvanju životne okoline.

Sastanak kod premijera Vlade Federacije BiH, Nermina Nikšića, kao i sastanak sa direktorom JP Ceste Federacije BiH, Ljubom Pravdićem označavaju značajan napredak u rješavanju saobraćajnih izazova u gradu Tuzli. Potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Slađan Ilić, i gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, izrazili su odlučnost i posvećenost unapređenju saobraćajne infrastrukture i protoka saobraćaja kroz južnu saobraćajnicu, čime će se znatno poboljšati kvaliteta života građana Tuzle.

enovosti.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti