back to top

Aktuelne vijesti

Domaća i egzotična jela na tanjiru: U Živinicama počeo festival hrane –

Datum:

domaća i egzotična jela na tanjiru: u živinicama počeo festival hrane –

Jedinstvenom Festivalu hrane pod nazivom „Internacionalna kuhinja u Živinicama“ koji je počeo u petak u Živinicama, uz predstavnike diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, privrednog i kulturnog života Živinica i Tuzlanskog kantona, prisustvovala je i delegacija Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Irfanom Halilagićem i predsjednikom Žarkom Vujovićem. Ova manifestacija, koju organizira Grad Živinice, pored promocije tradicionalnih bosanskih jela, svim gostima je ponudila i egzotična jela iz mnogih nacionalnih kuhinja širom svijeta.

S primarnim ciljem promocije turizma i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine u Gradu Živinice, Internacionalna kuhinje, uz građane i predstavnike bosanskohercegovačke dijaspore, svake godine okupi i značajan broj uvaženih predstavnika diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.

„Grad Živinice je pokrenuo jednu izuzetno pozitivnu i inovativnu priču na našem prostoru i u ime Vlade Tuzlanskog kantona ja im se zahvaljujem i čestitam na uspješnoj realizaciji. Zaista nam je čast sudjelovati u jednom ovako posebnom događaju koji stavara mostove i povezuje ljude. Tuzlanski kanton i Živinice su bogati ljudskim resursima, kulturom i tradicijom i već samo to predstavlja ogroman potencijal, koji, udružen sa potencijalima koje ima naša dijaspora, zaista može polučiti značajne rezultate. Ovakvi događaji prilika su da, u jednoj opuštenoj atmosferi okupimo značajne posjetioce, razgovaramo, ponudimo naše potencijale i otvorimo priliku za nove investicije“, kazao je premijer Halilagić.

Ovogodišnji festival treći je poredu i može se reći da već prerasta u tradicionalnu manifestaciju u Živinicama.

Ove godine uz degustaciju hrane koja će biti pripremljena za sve posjetioce, građani će moći uživati i u izložbi umjetničih slika sa Likovne kolonije, te u koncertu koji će posebno uljepšati događaj lnternacionalne kuhinje u Živinicama.

domaća i egzotična jela na tanjiru: u živinicama počeo festival hrane – domaća i egzotična jela na tanjiru: u živinicama počeo festival hrane – domaća i egzotična jela na tanjiru: u živinicama počeo festival hrane – domaća i egzotična jela na tanjiru: u živinicama počeo festival hrane – domaća i egzotična jela na tanjiru: u živinicama počeo festival hrane –


studiod.ba

Najnovije vijesti