Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Dvije osobe uhapšene, pronađena veća količina droge –

Datum:

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku i Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a TK-a, su nakon višemjesečne istrage poduzimajući  aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, dana, 25.5.2023.godine na području Gračanice, izvršili pretresanje lica D.A., rođen 2003. godine i D.A., rođen 1977. godine, oba nastanjena na području grada Gračanica, kao i vozila i objekata koja koriste navedena lica.m

 

Tom prilikom su pronađeni sljedeći predmeti: sedam pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva mobilna telefona i digitalna vaga za precizno mjerenje, dok je u prethodnom periodu tokom istrage privremeno oduzeto i veće pakovanje bijele materije koja koja asocira na opojnu drogu. Nakon izvršenog preliminarnog vaganja i vještačenja materija koje asociraju na opojne droge, utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, te je tokom navedenih aktivnosti oduzeto ukupno oko 2,7 kg opojne droge Amfetamin speed (2689 gr) i 2,1 kg  (2097 gr) opojne droge Cannabis sativa L- konoplja.

Prema nalogu postupajućeg Tužioca koji rukovodi istragom u navedenom predmetu, licima  D.A. (2003) i D.A.(1977) je oduzeta sloboda, te će isti nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBIH, stoji u saopćenju MUP-a TK.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti