back to top

Aktuelne vijesti

Edukativno – zabavni kutak Bambi Živinice obilježio Dan državnosti

Datum:

edukativno – zabavni kutak bambi živinice obilježio dan državnosti

Danas je u Edukativno – zabavnom kutku Bambi Živinice upriličena lijepa i prigodna priredba povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Djeca starosti od tri do sedam godina pjevala su i recitirala pjesme o Domovini i na najiskreniji način, kako to samo ona znaju, pokazala koliko vole svoju rodnu grudu, svoju Bosnu i Hercegovinu.

Na samom početku kratkog ali veoma sadržajnog i lijepog programa djeca iz Edukativno – zabavnog kutka Bambi odala su počast himni Bosne i Hercegovine kako to i dolikuje, ponosno, gordo, sa ručicama na svojim srcima.

Naša sugrađanka Alisa Tuholjaković pokrenula je Edukativno – zabavni kutak Bambi prije tri mjeseca putem Start up projekta Gradske uprave Živinice i sudeći po kvalitetnom radu koji se odvija u “Bambiju” ovo je za kratko vrijeme postao atraktivan kutak za 25-oro djece uzrasta od 3 do 10 godina u kojem se najmlađima nude razni edukativni i zabavni sadržaji.

Jedna izreka kaže: “Domovinu ne volimo što je velika već što je naša”, a ljubav prema svom zavičaju, rodnoj grudi i svojoj zemlji niko ne može bolje iskazati od djece.

Nastupom djece Edukativno – zabavnog kutka Bambi dat je lijep doprinos  sveukupnom obilježavanju 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine na području grada Živinice.

edukativno – zabavni kutak bambi živinice obilježio dan državnosti edukativno – zabavni kutak bambi živinice obilježio dan državnosti edukativno – zabavni kutak bambi živinice obilježio dan državnosti

Jasminko Razić

Prethodni članakINFO BLOK 23.11.2023.

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti