Aktuelne vijesti

Festival pozorišta u Lukavcu: Odigrana predstava “Bilo jednom jedno jaje”

Datum:

Nevjerovatan početak ovogodišnjeg Festivala pozorišta za djecu u Centru za kulturu Lukavac

Početak ovogodišnjeg Festivala Pozorišta za djecu u Lukavcu obilježila je sjajna predstava i veliki broj zainteresovanih mališana u tri termina igranja. Prvu festivalsku predstavu “Bilo jednom jedno jaje” Pozorišta lutaka Mostar pogledalo je oko 750 mališana u pratnji roditelja, baka, djedova, odgajatelja i nastavnog osoblja.

Time je već na početku gotovo dosegnuta ukupna prošlogodišnja posjeta Festivalu, što je ogroman iskorak i dokaz da je mališanima teatar zaista potreban, a svoje oduševljenje iskazali su i nakon predstave u interakciji sa glumcima koji su im pokazali kako zapravo lutke funkcionišu u jednoj lutkarskoj predstavi.

Organizatori festivala ističu da su im podršku u realizaciji pomenutog sadržaja dali svi posjetitelji, a posebno klinci, nastavno osoblje i direktori JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac, Privatna predškolska ustanova “Vrtić Čarolija” Lukavac, JU Osnovna Škola Prokosovići, JU Osnovna Škola Puračić i JU OŠ ,,Lukavac Grad” Lukavac.

Pokrovitelji Festivala su Turistička zajednica Grada Lukavac, Federalno ministarstvo kulture i sporta, te Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, a sve sadržaje festivala medijski pokrivaju brojne medijske kuće i portali.

 


tuzlainfo.ba

Najnovije vijesti