back to top

Aktuelne vijesti

Forum građana održan u Tuzli.

Datum:

Večeras je u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli održan Forum građana, koji su organizovali Fondacija Friedrich Ebert i Grad Tuzla.

Ovaj događaj je omogućio građanima Tuzle direktnu komunikaciju sa predstavnicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova pod ingerencijom Grada, gdje su raspravljali o temama od interesa za lokalnu zajednicu, iznijeli probleme s kojima se suočavaju, predložili rješenja te saznali o trenutnim aktivnostima i budućim planovima gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, istakao je važnost organizovanja ovakvih foruma, gdje se omogućava direktna komunikacija s građankama i građanima, te je rekao:

“Svaka informacija je zlata vrijedna, a ovakvi razgovori s građanima iznjedre nove ideje i informacije te nam daju nove smjerove u kojima trebamo djelovati kao gradska administracija kako bismo zadovoljili potrebe naših sugrađana. Današnje tri teme, koje su bile planirane za ove tri sesije, su izuzetno aktuelne i važne građanima. Prisustvo na ovakvim događajima pokazuje našu odgovornost, otvorenost i transparentnost u radu. Samo na takav način možemo zajedno graditi bolju i prosperitetniju budućnost našeg grada i naše države Bosne i Hercegovine. Komunikacija s građanima je veoma bitna, ako ne i najbitnija.”

Na Forumu su također učestvovali predstavnici lokalne zajednice koji se bave zaštitom životne sredine, mladih i novih tehnologija, te turizma, razvoja i unapređenja turističkog proizvoda. Razgovaralo se o aktuelnim temama od velike važnosti za građane Tuzle.

Forum je završen uz konstruktivne diskusije i obećanja predstavnika Gradske uprave da će nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta života u Tuzli, oslanjajući se na povratne informacije i sugestije građana.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti