Aktuelne vijesti

FOTO / Sajam proizvoda žena sa sela i ove godine privlači veliku pažnju građana Tuzle –

Datum:

Sajam proizvoda žena sa sela, sada već tradicionalni događaj koji u Tuzli iz godine u godinu privlači sve više pažnje, podržava se danas na Trg Slobode.

Sajam organizju UG “Vive Žene“  Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine slijedeće organizacije:  UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽP Podrinjka, Skleani Srebrenica UPP „Drina“ Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica, Udruženje Anima Djulići, Udruženje Procvat Podrinja Glogova, ženska grupa iz MZ Suha, te udruženje žena Žena ženi iz Kladnja, koje ovim događajem obilježavaju i Međunarodni dan žene na selu.

Jutros od 9 sati na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini članice Udruženja i grupa predstavkljaju svoju kućnu i domaću radinost i prezentiraju svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se  za poštivanje ženskih ljudskih prava.

Pored učešća udruženja i grupa iz Opština Bratunac, Srebrenica,Zvornik,  Milići i Vlasenica  na sajmu učestfuju i izlažu i Udruženja iz Tuzlanskog kantona.

Cilj događaja je da se ovim aktivnostima skrene pažnju na položaj žene sa sela u BiH i njezin doprinos u razvoju BiH društva.

Obzirom da je sajam i prodajnog karaktera, idealna je prilika i za građane Tuzle da svoje ostave pred nastupajuću zimu snabdiju domaćim i provjerenim proizvodima.

Sajam završava danas u 14 sati. /Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti