back to top

Aktuelne vijesti

Grad Gradačac će izdvojiti 30 hiljada KM interventne pomoći stanovništvu Turske i Sirije Radio Gradačac – 57 godina sa vama…

Datum:

U Gradačcu je održana hitna sjednica Gradskog vijeća s ciljemprikupljanja pomoći i iskazivanja solidarnosti sa stradalim stanovništvom Turske i Sirije u rezornim zemljotresima koji su pogodili ove dvije zemlje. Grad Gradačac će iz budžetske rezerve izdvojiti 30 hiljada KM za interventnu pomoć narodu u ugroženom području Turske i Sirije.

Na hitnoj sjednici Gradskog vijeća predloženo je da se i javna preduzeća, kojima je osnivač Grad Gradačac, u skladu sa svojim mogućnostima uključe u humanitarne aktivnosti. Gradska Služba civilne zaštite zadužena je za koordiniranje aktivnosti prikupljanja i organizovanog transporta humanitarne pomoći.grad gradačac će izdvojiti 30 hiljada km interventne pomoći stanovništvu turske i sirije radio gradačac – 57 godina sa vama…

Ne čekajući zvanične instutucije, protekle sedmice, brojne humanitarne organizacije, zajednice i udruženja građana su organizovali prikupljanje humanitarne pomoći. Uz riječi zahvalnosti, upućen je poziv stanovnicima Gradačca da se uključe u humanitarne akcije i daju nesebičnu pomoć ugroženom stanovništvu.

Na taj način, imamo priliku da iskažemo svoju solidarnost i da se odužimo svim dobrim ljudima, kako u Turskoj tako i širom svijeta, koji su slali pomoć kada je to za nas u Gradačcu i u Bosni i Hercegovini bilo najpotrebnije.

Danas je istaknuto, kako je neophodno hitno i institucionalno djelovati u prikupljanju pomoći, koja je najoptrebnija ugroženom stanovništvu i dugoročno planirati ostale humanitarne aktivnosti.

grad gradačac će izdvojiti 30 hiljada km interventne pomoći stanovništvu turske i sirije radio gradačac – 57 godina sa vama…

Opširnije u video prilogu:

Pripremio: Džemal Delić

Snimak i montaža: Sead Osmičić

Govore: Edis Dervišagić gradonačelnik Gradačca, Indira Gibić predsjednica KUD „Zmaj od Bosne“ Gradačac, Šefik Moćić v.d. predsjednik Udruženja poslodavaca Gradačac i Amir Kikić sekretar Crvenog križa Grada Gradačac.

 

Radio Gradačac


radiogradacac.ba

Najnovije vijesti