Aktuelne vijesti

Grad Tuzla domaćin dodjele nagrade „Šampioni zaštite prirode – BH Green Awards“ |

Datum:

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks / ZeleniRadovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta, već šesti put u Bosni i Hercegovini organizuje dodjelu nagrade “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards”.

Kampanjom se žele promovisati korisni, inovativni i kreativni pristupi očuvanja prirode i životne sredine u našoj zemlji, s ciljem pronalaska preduzeća, gradova/općina, NVO-a, fondacija, fakulteta, škola, obdaništa, pojedinaca, grupa građana i neformalnih građanskih inicijativa, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi motivišu i druge.

Grad Tuzla je, prošle godine dobio Plaketu “Zlatna tisa”, nakon što je izabran za Šampiona zaštite prirode u kategoriji gradovi/općine. Iste godine Grad Tuzla dobija još jedno značajno međunarodno priznanje u oblasti smanjenja zagađenja zraka i zdravije životne okoline.

Gradonačelnik Lugavić danas je u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli na svečanom događaju uručio nagrade šampionima zaštite prirode, i čestitajući na nagradama kazao: “sa zadovoljstvom smo prihvatili da budemo domaćini ceremonije dodjele priznanja za 2023. godinu.  Zahvaljujem CRP-u na ovom projektu kojim se želi  podići svijest svih aktera u zajednici:  lokalne vlasti, preduzeća, obdaništa, škola, organizacija civilnog društva i pojedinaca o potrebi proaktivnijeg pristupa očuvanju prirode, jer jedino sinergijom svih nas možemo doći do vidljivijih rezultata. Na ovaj način vidimo da imamo toliko aktera koji su prepoznali sebe kao nosioce aktivnosti zaštite prirode, da naš okoliš bude još bolji, još ljepši da naša priroda doživi duboku starost. Želim da nastavimo sa još većim i intenzivnijim zalaganjima na očuvanju prirode, jer naša zajednica i naša Planeta to zaslužuju.”


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti