back to top

Aktuelne vijesti

Grad Tuzla podržao osobe oboljele od demencije: Dodijeljeni im GPS uređaji sa narukvicom

Datum:

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora i dodjeli GPS uređaja sa narukvicom za pomoć osobama oboljelim od demencije u prostorijama Crvenog križa grada Tuzle.

Ovaj važan projekat realizovan je uz finansijsku podršku Grada Tuzle.

Gradonačelnik Lugavić je izjavio: “Grad Tuzla je izdvojio sredstva za nabavku GPS narukvica ove godine, pokazavši empatiju prema sugrađanima. Nakon tragičnog događaja prošle godine, kada je jedan sugrađanin oboljeli od demencije nestao, pokrenuli smo ovaj projekat kako bismo pomogli porodicama sa dementnim članovima.”

“Nabavkom GPS narukvica omogućavamo lociranje osoba sa demencijom na vrijeme u slučaju gubitka, sprječavajući tako tragične ishode,” dodao je gradonačelnik Lugavić. “Planiramo i dalje izdvajati sredstva iz budžeta Grada Tuzle za nabavku dodatnih GPS narukvica kako bismo omogućili svima kojima je potrebno da uđu u ovaj sistem i tako osiguraju povratak svojih najmilijih kući živih i zdravih. Projekat će trajati koliko god bude potrebno.”

Projekat nabavke GPS uređaja sa narukvicom ima humanitarni karakter, a Grad Tuzla i Crveni križ grada Tuzle žele unaprijediti sigurnost i kvalitet života osoba sa demencijom i njihovih porodica.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti