Aktuelne vijesti

Grad Živinice: Pripreme za Međunarodni sajam privrede u Tešnju

Datum:

grad živinice: pripreme za međunarodni sajam privrede u tešnju

Međunarodni sajam privrede Tešanj održava se od 27 do 30 septembra.

Zemlja partner Sajma je Mađarska, te je  po prvi put u sajamskoj organizaciji ostvarena saradnja i partnerstvo kroz status “Grad partner sajma – Grad Živinice”.

Sajam će biti prilika da se prestavi Grad Živinice i naši privredni potencijali.

Tim povodom jučer je održan još jedan u nizu sastanaka sa predstavicima privrednih subjekata, kako bi se razgovaralo o pripremama za sajam.

Na sajmu će učestvovati gotovo 500 izlagača, što predstavlja povećanje sajamskih kapaciteta za 40% u odnosu na godinu ranije.

Pored izlagača, očekuju se predstavnici privrednika iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, javnih kompanija, predstavnici privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Živinice će se predstaviti na 500 m2 prostora koje će biti uređeno tako da će sigurno izazvati pažnju porisutnih, rečeno je na sastanku.

“Imali smo sreću da su firme koje su iskazale interes iz različitih segmenata privrednih djelatnosti, kojima Grad Živinice u svakom slučaju obiluje, tako da su se prijavili proizvođači namještaja, pvc stolarije, dio predstavnika iz metalne industrije kao i dio predstavnika iz prehrambene industrije. Mislim da ćemo u znatnoj mjeri moći prezentirati sve najznačajnije trendove i sve najznačajnije poslovne subjekte u Gradu Živinice”. kazala je pomoćnica gradonačelnika Indira Džeko.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti