back to top

Aktuelne vijesti

Grad Živinice učesnik Međunarodne konferencije u Briselu

Datum:

grad živinice učesnik međunarodne konferencije u briselu

Gradonačelnik Began Muhić pozvan je na Međunarodnu dvodnevnu konferenciju Pravedna tranzicija (Just transition)u Briselu  koju organizuje Europska komisija i Sekretarijat za regije uglja u tranziciji na Zapadnom Balkanu i Ukrajini.

Grad Živinice i Općina Kakanj imali su ogromnu čast da budu jedini predstavnici Zapadnog Balkana na platformi za pravednu tranziciju koja je okupila predstavnike zemalja Evropske unije i predstavnike Europske Komisije.

grad živinice učesnik međunarodne konferencije u briselu

Tokom konferencije gradonaćelnik je održao sastanak sa Sanjeev Kumar direktorom Europskog Geotermalnog energetskog vijeća, što je od izuzetnog značaja za realizaciju projekata i iznalaženja rješenja za probleme toplifikacije Grada Zivinice, odnosno na planiranje iskorištavanja geotermalnih izvora energija poput izvorišta Toplica kao potencijalnih rješenja za grijanje.

Također gradonačelnik Muhić je održa sastanak i sa načelnikom Velenja iz Slovenije koja je također uzela učešće na ovom dodgađaju.

grad živinice učesnik međunarodne konferencije u briselu

Grad Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem aktivno radi na iznalaženju i mapiranju problema zagrijavanja i problema aerozagađenja koja cće biti u skladu sa regulativnim okvirima EU i Zelenom agendom.

Tokom konferencije prisutnima se obratila i Elisa Ferreira – Komisionarka za koheziju i reformu ispred Europske Komisije.

Sve troskove za učešce Grada Živinice na Međunardnoj platformi za pravednu tranziciju snosio je Sekretarijat odnosno Europska Komisija.

Prethodni članakObjavljen javni poziv za najugroženija domaćinstva u FBiH, ovo su uvjeti za dobijanje pomoći EU-a
Sljedeći članakČlanice UG “Sumejja” donirale knjige Područnoj školi Svojat

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti