Aktuelne vijesti

Grad Živinice- zelen, kreativan, prosperitetan i inkluzivan

Datum:

grad živinice- zelen, kreativan, prosperitetan i inkluzivan

Drugog dana Međunarodnog sajma privrede u Tešnju predstavnici Grada Živinice održali su panel diskusiju na temu „ Grad Živinice-zelen, kreativan, prosperitetan i inkluzivan.

Panelisti su bili gradonačelnik Began Muhić, predstavnik Udruženja poslodavaca Selmir Šljivić, ispred Turističke zajednice Edvin Selić i predstavnik firme Elsta, Edin Gaštan.

Moderator je bio prof. Bahrija Umihanić.

Na Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju Grad Živinice je opravdao sva očekivanja organizatora kao grad partner ovogodišnjeg sajma.

Od uređenja sajamskog prostora na kojem su se predstavili privredni subjekti našeg grada do prezentacija koje su upriličene u okviru programa sajma.

Centralna panel diskusija na kojoj je predstavljen Grad Živinice na temu:  zelen, kreativan, prosperitetan i inkluzivan okupila je veliki broj posjetilaca koji su imali priliku čuti zašto je Grad Živinice povoljan za ulaganja.

Panelisti su se dotakli brojnih tema, od poslovnog okruženja, turističke ponude, prirodnih resursa, uslova poslovanja u Živinicama, srednjoročne i dugoročne vizije razvoja Grada Živinice.

Gradonačelnik je poseban fokus stavio na brzo rastući razvoj privrede i zalaganju gradske uprave i gradskog vijeća da se poboljšaju uslovi za sve one koji žele da ulažu u našu privredu.

Isaknuti su parametri rasta i razvoja privrede što je rezultiralo povećanjem broja zaposlenih.

U narednoj godini u Živinicama se očekuje izgradnja solarne elekrtrane koja će zadovoljiti 60% porteba Grada Živinice, očekivanja su da u 2024 godini postanemo zeleni grad što će dodatno privući investitore da ulažu u našu sredinu.

Boljem poslovnom ambijentu pogodovat će i izgradnja naučno tehnološkog parka koji će pružiti brojne mogućnosti.

Kako bi se ispunili dugoročni planovi Grad Živinice razmatra mogućnost otvaranja nove poslovne zone na zapadnom dijelu,  prema Šerićima i Dubravama kaže gradonačelnik ali da se proširuje i poslovna zona Ciljuge.

O poslovnim mogućnostima i saradnji sa gradskom upravom i gradskim vijećem govorio je sekretar Udruženja poslodavaca Selmir Šljivić te direktor firme Elsta  koja se prije nekoliko godina odlučila da investira u Živinice Edin Gaštan.

O turističkim potencijalima grada Živinice govorio je predsjednik turističlke zajednice Edvin Selić.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti