Aktuelne vijesti

Gradačac dobio teniski teren vrijedan skoro 50 hiljada KM –

Datum:

Izvršena je primopredaja teniskog terena u Gradačcu čiju je izgradnju podrżao projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. U sklopu ovog projekta učestvuje pet mjesnih zajednica s područja grada Gradačac, a jedna od njih je i mjesna zajednica Varoš gdje je realizovan ovaj infrastrukturalni projekat.

U proteklom periodu u sklopu ovog projekta održani su Forumi građana gdje su se građani  iz mjesne zajednice okupili i razgovarali o stvarima koje opterećuju svakodnevni život u njihovoj mjesnoj zajednici. Cilj MZ projekta jeste povećanje učešća građana u definisanju prioriteta lokalne zajednice a koje finansira i lokalna uprava

Predsjednik mjesne zajednice Varoš, Siniša Baković istakao da je veoma zadovoljan i sretan što je realizovani projekat izabran na forumu građana MZ Varoš i da je sama inicijativa za izgradnju teniskog igrališta i krenula prema gradskoj upravi od strane građana MZ Varoš.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je kazao: “Danas se nalazimo na novoizgrađenom teniskom igralištu koji je realizovan u sklopu aktivnosti projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. U okviru istog u proteklom periodu u projektnim mjesnim zajednicama realizovano je niz za nas važnih infrastrukturnih projekata. Jedan od njih je i ovo tenisko igralište čija je vrijednost oko 46.000,00 KM.”

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“ (MZ projekat) zajednički financiraju Vlada Švicarske i Švedska sa 14 miliona KM, kao i lokalne vlasti sa 5 miliona KM, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH).


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti