back to top

Aktuelne vijesti

Gradonačelnik Lugavić prisustvovao obilježavanju 31. godišnjice od formiranja Udruženja policije “Manevarac” Tuzla |

Datum:

Udruženje policije “Manevarac” Tuzla obilježilo je 31. godišnjicu od formiranja, a u čijem sastavu se nalaze bivši pripadnici manevarskih jedinica, pripadnika policije i Stanice javne bezbjednosti Tuzla.

2. Manevarska četa policije dala je nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije. Obilježavanje ovog značajnog datuma počelo je polaganjem cvijeća na spomen ploču u MZ Stari Grad, odavanjem počasti i poštovanja svim pripadnicima ove jedinice koji su dali svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine, a nakon toga je formiran i defile sa zastavama slobode koji je krenuo put mjesta na kojem je i formirana ova jedinica ispred objekta Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, ispred kojeg su također položeni vijenci i cvijeće.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić tokom ove prigode istakao je važnost jedinstva Tuzle kao njenog najjačeg aduta u svakom smislu, te kazao: “Hvala vam od što ste bili dio slobodarske Armije BiH koja je časno i dostojanstveno podnijela sve tegobe agresije i iz rata izašla čista, jer da nije bilo vas i sličnih vama ko zna šta bi danas bilo. Važno je da to ponovimo bezbroj puta i danas svi zajedno gradimo ljepše i bolje sutra za sve nas i za sva pokoljenja koja dolaze, a ja vjerujem da ćemo svi zajedno na tome raditi.”

“Među prvima smo stali u odbranu Tuzle, a našu jedinicu su činili Tuzlaci kojima nije bilo važno kako se ko zove, pa su rame uz rame stali svi zajedno sa istim ciljem, a to je braniti i odbraniti Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu. Važno je da to istaknemo jer da nije bilo tako ko zna kako bi se sve dalje odvijalo. Naša najveća pobjeda je odbrana od napada na Brčanskoj Malti, kada smo hrabro i nepokolebljivo pokazali koliko volimo ovaj grad i našu domovinu. Na Brčanskoj Malti je pobijedilo jedinstvo Tuzle i mi to danas sa ponosom ističemo,” kazao je član Manevarca Edin Altumbabić.

Obilježavanje 31. godišnjice od formiranja Manevarca završeno je prigodnim druženjem bivših pripadnika ove jedinice i građana MZ Stari Grad u prostorijama Udruženja policije „Manevarac“ Tuzla.


rtv7.ba

Najnovije vijesti