back to top

Aktuelne vijesti

Gradonačelnik Muhić susreo se sa predsjednikom Privredne komore Istanbula Šekibom Avdagićem

Datum:

gradonačelnik muhić susreo se sa predsjednikom privredne komore istanbula šekibom avdagićem

U okviru višednevne posjete Republici Turskoj gradonačelnik Began Muhić  sastao se  sa predsjednikom Privredne komore Istanbula Šekibom Avdagićem.

Šekib Avdagić je, pored izrazito važne funkcije predsjednika Privredne komore Istanbula, ove godine  povodom obilježavanja Dana grada Živinica proglašen  za počasnog građanina Grada Živinice.

Ovom prilikom gradonačelnik Muhić je predsjedniku Avdagiću uručio plaketu Počasnog građanina.

Predsjednik Privredne komore Istanbula izrazio je zahvalnost na uručenom priznanju.

Privredne komore Istanbula, najveće privredne komore u Turskoj i jedne od tri najveće komore u svijetu.

Privredna komora Istanbula okuplja 740.000 firmi članica kojima otvara poslovne puteve u zemlji i inostranstvu, osigurava da njihove stavove implementiraju lokalne vlasti i centralna vlada, ali i uspostavlja neraskidive veze između svih segmenata društva, poklanjajući stanovništvu građevine i zajedničke površine u kojima mogu uživati.

Prilikom ovog susreta , gradonačelnik Muhić sa predsjednikom Privredne komore Istanbula razgovarao je o budućoj saradnji i realizaciji konkretnih privrednih projekata u Živinicama.

Gospodin Avdagić, naglasio je daje veliki optimista kada je u pitanju  realizacija  projekata, jer je gradonačelnik Began Muhić, obnašajući funkciju generalnog konzula u Turskoj i tada dao veliki doprinos mnogobrojnim projektima.

Podsjećamo , da je gradonačelnik Živinica sa svojim saradnicima protekle sedmice boravio u radnoj posjeti Turskoj, i tom prilikom susreo se sa mnogobrojnim predstavnicima odnosno zvaničnicima  nekoliko gradova u ovoj zemlji,  a sve u cilju ostvarivanja  bolje saradnje i stvaranja još boljeg razvoja  svih segmenata društva u Živinicama.

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti