back to top

Aktuelne vijesti

Gradonačelnik Tuzle posjetio Mjesnu zajednicu Husino u radnoj posjeti (FOTO)

Datum:

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, posjetio Mjesnu zajednicu Husino gdje održao sastanak s predstavnicima, Aktivom žena Husino, i Udruženjem “Srce Husina”. Tema razgovora bila je komunalna infrastruktura i unapređenje kvaliteta života u području Husina.

Tokom sastanka istaknuto je deset problema, od kojih će se šest ili sedam riješiti uskoro, dok će se ostali planirati za narednu godinu. Gradonačelnik Lugavić naglasio je važnost direktne komunikacije s građanima kroz ovakve posjete.

“Važno je da razgovaramo s građanima na terenu i vidimo probleme koje možemo rješiti. Posjete poput ove pomažu nam da znamo u kojem smjeru trebamo ići,” istakao je gradonačelnik.

gradonačelnik tuzle u radnoj posjeti mz husino (foto)
Gradonačelnik Tuzle u radnoj posjeti MZ Husino (FOTO)

Nakon sastanka s Mjesnom zajednicom, gradonačelnik Lugavić razgovarao je s direktorom Osnovne škole “Husino”, Adnanom Subašićem. Direktor je predstavio projekt o posjeti učenika iz Holandije koji su opremili dio škole, pružajući lijep primjer humanitarne akcije koja povezuje učenike i nastavnike.

gradonačelnik tuzle u radnoj posjeti mz husino (foto)
Gradonačelnik Tuzle u radnoj posjeti MZ Husino (FOTO)

“Druženje s učenicima iz Holandije bilo je lijepo iskustvo. Radimo na poboljšanju života građana kroz lokalne i međunarodne inicijative,” zaključio je gradonačelnik Lugavić.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti