Aktuelne vijesti

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Odobreno 11 miliona Eura za mjere energijske efikasnosti u 200 javnih objekata u TK – .

<!{min-width:100%!important;width:100%!important}]]> Mandatno pismo i Pismo namjere, čime je izražena spremnost...

Gradska uprava imenovala  stručno-konsultantski tim za projekt vodosnabdijevanja

Datum:

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku održan je sastanak i imenovan je stručno-konsultantski tim za praćenje implementacije projekta vodosnabdijevanja mjesnih Područja Tinja i Podorašje koja već decenijama imaju ogromne problema zbog nedovoljnih količina  pitke vode i nedostatka  kvalitetnog vodovodnog sistema. Zadatak ovog tima koji čine ugledni univerzitetski profesori doktori Izet Žigić, Dinka Pašić-Škrebić te Ferid Skopljak jeste da Gradskoj upravi predloži najoptimalnija moguća rješenja, kao i da prati realizaciju samog projekta koji bi se riješio gorući problem za nekoliko hiljada domaćinstava s ovog područja.

Značajno je i to što će angažman ovih eminentnih stručnjaka biti na volonterskoj osnovi bez ikakve naknade, a s druge strane i samim profesorima je čast da mogu pomoći i dati svoj doprinos u rješavanju ovog zaista velikog problema.

Kako navode u Gradskoj upravi, već postoje i određene ideje na koji način se mogu obezbjediti dovoljne količine vode za ugrožena mjesna područja, a da se u pitanje ne dovede postojeći sistem vodosnabdijevanja na gradskog području Srebrenika.

Prema riječima prvog čovjeka Gradske uprave dr.sc. Nermina Tursića, za potrebe rješavanja pitanja vodosnabdijevanja ugroženih područja na računu Grada Srebrenika  već postoji oko milion konvertibilnih maraka sredstava koja su obezbijeđena podizanjem kredita za ove namjene prije nekoliko godina, a nadaju se i obezbjeđivanju značajnih sredstava sa viših nivoa vlasti i iz drugih izvora, kako bi problem bio napokon riješen.

 

www.radiosrebrenik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti