Aktuelne vijesti

Halilagić kod reisa Kavazovića, poručeno da je rad Vlade TK primjer uspješnog rada –

Datum:

Aktualna situacija u Bosni i Hercegovini, sve češći udari na cjelovitost, suverenitet i nezavisnost jedine domovine Bošnjaka bile su fokusne tačke današnjeg susreta i razgovora premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića. Na prijemu u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice  premijer Halilagić je ovom prilikom ukratko prezentirao aktivnosti i principe djelovanja vlasti u Tuzlanskom kantonu, sa fokusom na nekoliko razvojno-investicijskih i socijalnih projekata i programa koji se realiziraju u Tuzlanskom kantonu.

Reisul – ulema Kavazović je ovom prilikom istaknuo da s pažnjom posmatra dešavanja u Tuzlanskom kantonu i aktivnosti koje Vlada Tuzlanskog kantona realizira. Posebno se pohvalno odredi o uspostavljenom principu definisanih mjera i datih obećanja, a potom i transparentnog procesa realizacije definisanih mjera.

„Značajna ulaganja u sigurnosni sistem, zdravstveni sistem sa UKC-om Tuzla, osiguranje udžbenika za učenike osnovnih škola, te brojni drugi projekti jasan su pokazatelj socijalne osjetljivosti i usmjerenosti Vlade TK ka dobrobiti svih građana. U situaciji svakodnevnih napada na suverenost, cjelovitost i nezavisnost Bosne i Hercegovine, ovakvo djelovanje Vlade TK je svojevrstan svjetionik i primjer uspješnog rada. I kroz historiju, regija Tuzlanskog kantona je mnogo puta bila temelj opstojnosti i čuvala cjelovitost Bosne i Hercegovine, te i u tom smislu Bošnjacima, ali i svim drugima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom jedinom domovinom postavlja se imperativ moralne, patriotske i državničke dužnosti očuvanja stabilnosti Tuzlanskog kantona“, kazao je reis Kavazović.

Kako je istaknuo premijer Halilagić planiranu dinamiku izvršenja mjera donekle su poremetili neugodni i tragični događaji koji su se desili u Tuzlanskom kantonu, te je Vlada bila prinuđena fokus usmjeriti u drugom smjeru.

„Ono što ohrabruje da su se nove mjere, definisane nakon i kao rezultat i posljedica tih dešavanja, već u značajnoj mjeri realizirane i da se od njih već vide određeni pozitivni pomaci“, kazao je premijer Halilagić, te obrazložio da je u fokusu Vlade uvijek ono što aktualna situacija nameće kao društveni prioritet, ali da će se Vlada vrlo brzo vratiti strateškim mjerama.

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti