back to top

Aktuelne vijesti

HO “Help Others” upriličila prijem za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju (FOTO)

Datum:

Humanitarna organizacija „Help Others“ – Salzburg -“Pomozi drugima” BiH je u saradnji sa Centrom za socijalni rad općine Sapna danas u svojim prostorijama organizovala prvi sastanak i druženje sa djecom i omladinom koji imaju poteškoća u razvoju.

Budući da na prostoru općine Sapna ne postoji nikakvo Udruženje koji bi vodilo brigu i pomogalo osobama sa poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima, Humanitarna organizacija „Help Others“ – Salzburg pokrenula je projekat i stavila na raspolaganje sve svoje kapacitete kako bi kroz okupljanja, druženje, socijalizaciju i slično pomogla djeci – omladini i njihovim roditeljima da lakše se nose sa svakodnevnim problemima u njihovim životima.

Iz Centra za socijalni rad općine Sapna u potpunosti su podržali ovakvu ideju sa planom da u što kraćem roku ovakvi skupovi se prošire i postanu svakodnevnica.

Zaključak sa današnjeg druženja je da se ovakvi skupovi nastave češće, po mogućnosti makar dva puta mjesečno, gdje će djeci i omladini biti organizovane i određene igraonice, kao i posjete logopeda i drugih specijalista koji bi svojim znanjem i metodama pomogli u riješavanju njihovih brojnih problema i poteškoća.

Svako dijete zaslužuje ravnopravan odnos i priliku u životu. Pomozimo onima koji imaju brojna iskušenja da ista uz našu malu pomoć lakše prevaziđu.

U koliki želite podržati naš rad to možete na sledeći način:

Sa pozivom 17072 donirate 3KM

Uplate EU:

Help Others

IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871

BIC:SBGSAT2SXXX

SPARKASSE SALZBURG

Uplate u BiH:

Pomozi drugima-Help others

BOSNA BANK INTERNATIONAL SARAJEVO

BiH

b.r.1413 8953 2004 1504

Uplate za one koji posjeduju Paypal:

https://paypal.me/helpothers1

#ImamoSamoOnoStoDamo

Kontakt:

Viber,wotzap:0038762206099

rtvglasdrine.com

Najnovije vijesti