back to top

Aktuelne vijesti

Hotel Senad od Bosne: Vrhunski hotel sa pogledom na jezero Modrac

Datum:

Hotel Senad od Bosne je prelijep objekat koji se nalazi odmah pored jezera Modrac u Lukavcu

Jedan je od komfornijih hotela, sa jako pristupačnim cijenama, ljubaznim i profesionalnim osobljem, odličnom hranom i ugodnim smještajem.

U sklopu hotela su dva restorana koja nude odličnu hranu i ugođaj. Hotel se preuredi i organizuje prema potrebama gostiju te se uvijek brine za sitnice što daje posebnu čar.

U blizini hotela Senad od Bosne su restorani, pizzerije i hotel. Obilaskom oko jezera su i drugi restorani, riblji restorani. U blizini postoji mogućnost iznajmljivanja čamaca.

Hotel Senad od Bosne je jako upečatljiv i privlačan a unutrašnjost nudi visoke standarde . Prelijep ambijent soba i restorana su razlog više da se ovom hotelu izniva vraćate. On vas prati kroz sve vaše životne događaje poput mature, svadbe, poslovnih sastanaka.

Ono po čemu je ovaj hotel poseban jeste između ostalog blizina jezera Modrac. Niko neće odoljeti zalasku sunca, kafi sa pogledom na jezero ili romantičnoj večeri.

Prelijep pogled koji se pruža sa hotelskih balkona ostavlja bez daha.

Hotel Senad od Bosne vas prati kroz sve životne događaje

Hotel Senad od Bosne se nalazi u Bosni i Hercegovini, na području općine Lukavac, mjesto Prokosovići. Izgradnja hotela Senad od Bosne počela je 1988 godine, a početak rada hotela se desio 1990 godine. U 2006-oj godini došlo je do renoviranja, dok je 2017. godine došlo do otvaranja restorana Jezero.

Hotel Senad od Bosne ima besplatan WiFi u cijelom objektu i  sadrži bar. U sklopu objekta dostupan je besplatan privatni parking. Svaka od prostorija hotela Senada od Bosne je klimatizirana, te posjeduje i TV Pojedine  sobe imaju prostor za sjedenje. Poput stolica ili fotelja. Sve sobe sadrže vlastitu kupaonicu s besplatnim kozmetičkim priborom i fenom za kosu.

Recepcija je otvorena 24 sata dnevno, te za bilo šta možete ih kontaktirati.

Grad Tuzla je udaljen svega 17 kilometara od hotela Senad od Bosne, dok je Međunarodni aerodrom Tuzla udaljena je 26 km.

Hotel „Senad od Bosne“ smješten je u prelijepom ambijentu, na samoj obali omiljene bosanskoercegovačke  turističke destinacije – jezera Modrac.

Okružen plavetnilom  jezera Modrac i uronjen u zelenilo, ovaj otmjeni opremljen hotel, idealan je izbor za sve putnike, ali i one koji žele potpuni odmor u očaravajućoj prirodi, koja će probuditi sva a čula. Romantični vikend, team building, porodični izlet, poslovni sastanak ili koja god je vaša potreba ili želja –

hotel senad od bosne: vrhunski hotel sa pogledom na jezero modrac
Hotel Senad od Bosne: Vrhunski hotel sa pogledom na jezero Modrac

Restoran Jezero nalazi se u sklopu Hotela Senad od Bosne

Ako želite potpuno opuštanje, kafu ili ručak sa prijateljima, onda je Restoran Jezero za vas. Restoran Jezero se nalazi u sklopi Hotela Senad od Bosne i kako sam naziv kaže – ovaj restoran je upravo na obali jezera. Njega možete naći odmah preko puta samog Hotela Senad od Bosne i do njega se stiže stepenicama. Odmah pored je parking, a sa jedne strane imate potpuni pogled na jezero – i sa parkinga i iz restorana.

Čim siđete niz stepenice, naići čete na ljetnu baštu i prelijep pogled na jezero. Dok sjedite za stolom imat ćete osjećaj kao da ste na brodu i potpuno ćete se opustiti. Ljeti je bašta u rani sumrak već dpopunjena, pa će vam možda ponekad od koristi biti rezervacije stola.

Enterijer ovog restorana koji pripada hotelu Senad od Bosne je čaroban. Preovladava šarenilo, ono što uglavnom mnoge najviše oduševi jeste otvoren pogled na jezero. Jedna strana restorana je sva staklena tako da bez problema možte uživati u pogledu na jezero Modrac, labudove, zalazak sunca ili kišu.

Ovaj restoran je idealan za kafu, poslovni ručak ili romantičnu večeru.

 Uz prostran urbani enterijer, restoran Jezero isprepleću se detalji od drveta i kombinacija savršenog ozvučenja i moderne rasvjete koja upotpunjuje cjelokupan dojam

 Vrhunski kuhari Hotela Senad od Bosne sa velikom pažnjom i ljubavlju biće zaduženi za gastronomsku ponudu restorana Jezero iz kojeg će se izdvajati jela pripremana u posebnoj pećnici na drveni ugalj. Ljubazno osoblje restorana „Jezero“ tu je da ispuni svaku želju gostiju, a bogat meni i karta pića sigurno će se svidjeti mnogim gostima.

hotel senad od bosne
Hotel Senad od Bosne na obalama jezera Modrac

Smještaj u hotelu Senad od Bosne – komfort i čistoća

Udoban, funkcionalan i topao smještaj su razlog više da odaberete Hotel Senad od Bosne. Trenutno je u funkciji 28 soba koje su klimatizovane, te koje posjeduju Tv i mini bar. Svaka od soba ima besplatan bežični internet, lično kupatilo, a većina terasu sa pogledom na Jezero Modrac.

Sve prostorije nude izuzetan komfor, kablovsku TV, bežični internet, klimu, mini bar te vlastito kupatilo što su svakako dobre pogodnosti. Možda neka od soba bude mjesto vaših novih uspomena. Profesionalno i ljubazno osoblje hotela Vam je na raspolaganju, dovoljno je samo da iz Vaše sobe pozovete recepciju, čiji su uposlenici 24 sata tu za goste.

Posebna pažnja  u Hotelu Senad od Bosne posvećuje se održavanju higijne u cijelom hotelu, tako da će goste uvijek  da dočeka svježe oprana posteljina i peškiri. Spoj komfora, prostranosti i drugih pogodnosti, garantuju mir i opuštanje tokom boravka u svim sobama hotela.

Hotel Senad od Bosne raspolaže prostranim apartmanom, namještenim tako da Vam je sve nadohvat ruke. Udoban, savremeno dizajniran namještaj, LCD televizor, terasa sa pogledom na jezero koju možete koristiti u razne svrhe poput jutarnje kafe.

U ponudi su apartmani, klasične sobe, sobe za sportiste, kao i soba za mladence.

Apartmani u Hotelu Senad od Bosne su moderno opremljeni i pružaju svu ugodnost tokom boravka. Klasične sobe su spoj minimalizma i topline.

Sobe za sportiste su dvokrevetne, a hotel Senad od Bosne raspolaže sa dovoljno prostora tako da i veće ekipe mogu dobiti ugodan smještaj. U sobama za sportiste ima  TV, bežični internet, klima te kupatilo. Samo okruženje u kojem je hotel smješten savršeno je za sve vrste sportskih priprema, tako da sa Hotelom Senad od Bosne nećete pogriješiti..

Soba za mladence uređena je, kako joj i sam naziv kaže, za mladi bračni par. Kako se u Hotelu Senad od Bosne održavaju razne svadbe, odnosno vjenčaanja, ova soba je  odličan izbor za one koji žele mir i odmor nakon slavlja. Soba za mladence je u boji opuštajuće nježno roze, sa luksuznom posteljinom i ogromnim  krevetom. Mladence uglavnom dočeka zdjela svježeg voća kao simbolični znak pažnje.

hotel senad od bosne: vrhunski hotel sa pogledom na jezero modrac
Hotel Senad od Bosne: Vrhunski hotel sa pogledom na jezero Modrac

Restoran Hotela Senad od Bosne

Restoran Hotela Senad od Bosne u Luksvcua  kapaciteta je 250 osoba i pruža usluge doručka, ručka i večere za goste hotela, kao i cjelodnevnu a la carte ponudu.

U Hotelu Senad od Bosne hranu poslužuju i na velikoj terasi, tako da možete jesti na svježem zraku, uživajući u pogledu na Jezero Modrac. Ovisno o željama i broju gostiju, ugostiteljski tim može organizovati i grupne ručkove, večere ili svadbene svečanosti uz posebno formirane jelovnike i bogatu vinsku kartu, a vrhunski majstori kuhanja obećavaju nezaboravan gastronomski užitak gostima hotela Senad od Bosne

Konferencijska sala u hotelu Senad od Bosne

Hotel Senad od Bosne posjeduje i konferencijsku salu koju možete koristiti za poslovne događaje. Konferencijski sadržaji hotela Senad od Bosne prilagođeni su ne samo za individualne potrebe  gostiju, već i za različite vrste manjih i većih sastanaka, seminara i konferencija.

Moderna i prostrana sala kapaciteta je najviše 50 osoba ako je namještena po principu kongresne sale, maksimalno 70 osoba ukoliko je namještena po principu kino sale (bez stolova).

Konferencijska sala  Hotela Senad od Bosne ima dnevnu rasvjetu, klimu, potrebnu tehničku opremu te bežični internet. Prostor sale moguće je prilagoditi individualnim potrebama i različitim postavkama sjedenja, kako bi odgovarala očekivanjima gostiju.

hotel senad od bosne
Hotel Senad od Bosne – Konferencijska sala

Razne svečanosti u hotelu Senad od Bosne

Hotel Senad od Bosne mjesto je raznih svečanosti I svadbi koje su poseban događaj. Dobra vijest je da organizujuu i svadbene zabave i da sve detalje možete prepustiti nima. Od dekoracije pa do ostalih detalja ali i drugih bitnih stvari pobrinut će se zaposlenici Hotela Senad od Bosne.

hotel senad od bosne: vrhunski hotel sa pogledom na jezero modrac
Hotel Senad od Bosne: Vrhunski hotel sa pogledom na jezero Modrac

Hotel Senad od Bosne se nalazi pored Jezera Modrac

Jezero Modrac nastalo je 1964.godine izgradnjom brane na rijeci Spreči u mjestu Modrac, opština Lukavac, a danas je jedna od posebnih turističkih atrakcija.

Kada bi se iskoristio puni potencijal Jezera Modrac bilo bi idealno mjesto za razvoj turizma. Cijelom dužinom obala je pristupačna čak i autom, te se može stići skoro do svakog dobrog mjesta za pecanje, dnevni piknik ili kampovanje na jezeru. Najveće dubine nalaze se uglavnom na sredini jezera, gdje su i stara korita rijeke Spreče i Turije, te u neposrednoj blizini brane.

Na jezero se može doći sa svih strana. Iz pravca Doboja i Gračanice magistralnim putem Doboj –Tuzla, a jednim dijelom je odmah pored Hotela Senad od Bosna tako da je uglavnom olakšan pristup

Ako idete iz pravca Hrvatske i preko graničnog prelaza Orašje ili iz pravca Gradačca i Srebrenika, do jezera se dolazi putem Orašje – Tuzla. Iz pravca Sarajeva na jezero se dolazi magistralnim putem prema Tuzli.

Možda najveći problem jeste što nije povezana autobuska linija sa Tuzlom, tako da bi u samo nekoliko određenih sati tokom dana mogli od hotela doputovati u Tuzlu I to sa presjedanjem u Lukavcu.Nije nemoguće ali je dakle otežan pristup u tom smilsu.

Inače Jezero Modrac je jedna od najvećih akumulacija u bivšoj Jugoslaviji, u koju se ulijevaju rijeke Spreča i Turija. Prostire se na oko 17 kvadratnih kilometara, maksimalna dubina je oko 20 m., najveća širina oko 1600 m., a dužina 11 km.

Jezero Modrac je idealno mjesto za razvoj turizma i ribolov, a u neposrednoj blizni su  restorani, manja arena za koncerte koji se održavaju uglavnom ljetti kao i disko klubovi.

Jezero Modrac  obiluje većim brojem smještajnih i drugih uslužnih objekata, ali je njegov potencijal i dalje nedovoljno iskorišten.. (Foto: luxcreative.studio/senadodbosne/)

Pročitajte i ovo:

Najnovije vijesti