back to top

Aktuelne vijesti

Info dan je održan u Komori Tuzla

Datum:

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je 15. maja raspisalo Javni konkurs za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2024. godinu.

U cilju boljeg informiranja potencijalnih korisnika, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, zajedno s UNDP-Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH, Gospodarskom komorom Federacije BiH te Gospodarskim komorama USK i TK, organiziralo je četiri info dana.

Nakon Bihaća, Sarajeva i Mostara, održan je i Info dan u Tuzli u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla.

Kao i na prethodna tri, i u Tuzli su predstavnici Ministarstva prezentirali detalje Javnog konkursa i pružili pojašnjenja o podnošenju projektnih prijava.

Na Info danu prisustvovali su brojni privrednici i predstavnici institucija iz Tuzlanskog kantona.

U Komori su informisani o Javnom konkursu i dobili sve potrebne instrukcije za apliciranje i druge bitne informacije.

Cilj programa podrške Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta je povećanje konkurentnosti privrede, zapošljavanja i izvoza, te nastavak razvoja privrede u Federaciji BiH.

Kako je istaknuto na sastanku u Tuzli, predmet javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera, po projektima:

Projekt br. 1: Izgradnja poduzetničkih zona

Izgradnja i unapređenje infrastrukture unutar poduzetničkih zona Federacije BiH, kao i uspostava usluga za razvoj poduzetništva unutar tih zona. Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava za ovaj projekt je 7.500.000,00 KM.

Projekt br. 2: Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture

Prilagođavanje poduzetnicima trendova i poticanje inovacija i investicija. Ukupna vrijednost sredstava za ovaj projekt je 350.000,00 KM.

Projekt br. 3: Poticaj za organiziranje sajmova gospodarstva

Podrška organizaciji sajmova koji promovišu razvoj poduzetništva u Federaciji BiH. Ukupna vrijednost sredstava za ovaj projekt je 350.000,00 KM.

Projekt br. 4: Jačanje konkurentnosti MSP

Podrška rastu MSP kroz modernizaciju poslovanja i poboljšanje energetske efikasnosti. Ukupna vrijednost sredstava za ovaj projekt je 13.000.000,00 KM.

održan info dan u komori tuzla
Održan Info dan u Komori Tuzla

Projekt br. 5: Podrška MSP u IT sektoru

Unapređenje kvaliteta proizvoda kroz tehnološko unapređenje MSP u IT sektoru. Ukupna vrijednost sredstava za ovaj projekt je 2.700.000,00 KM

Projekt br. 6: Poticaj za razvoj obrta i srodnih djelatnosti

Poticanje razvoja obrta kroz modernizaciju proizvodnje i mentorske usluge. Ukupna vrijednost sredstava je 1.000.000,00 KM.

Projekt br. 7: Poticaj novoosnovanim subjektima malog gospodarstva

Podrška novoosnovanim subjektima u malom gospodarstvu. Ukupna vrijednost sredstava za ovaj projekt je 1.000.000,00 KM.

Krajnji rok za podnošenje prijedloga za projekte je 5.6.2024. godine

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti