Aktuelne vijesti

Informativno predavanje ‘Solarna energija za domaćinstva’ u ponedjeljak –

Datum:

Grad Gračanica i Centar za ekologiju i energiju pozivaju građane zainteresovane za ugradnju  solarnih sistema na svoj krov da 16.10 2023.godine u 11.00 sati dođu u  Zgradu gradske uprave i  sudjeluju na informativnom predavanje ‘Solarna energija za domaćinstva’.

Na predavanjima ćete imati priliku da se upoznate o trenutnim cijenama solarnih sistema, administrativnim procedurama  za njihovu ugradnju o dostupnim prilikama za sufinansiranje  i udruživanju građana.

Informativno predavanje „Solarna energija za domaćinstva“, će se održati  16.10. 2023.godine u 11.00 sati u Zgradi Gradske uprave.

Projekt LINK_mreža niskokarbonskih zajednica u BiH realizuje Centar za ekologiju i energiju u kooperaciji sa Fondacijim Heinrich Böll.

Informacije na predavanjima „Solarna energija za domaćinstva“ će biti usmjerene na svaku pojedinačnu lokalnu zajendicu.

Cilj je da se poboljša protok informacija između nadležnih institucija, privrednih subjekata i građana o mogućnostima ugradnje solarnih sistema od strane domaćinstava. Planiramo da se zainteresovanim  građanima prezentira cjelokupna situacija vezana za prednosti i nedostatke ugradnje solarnih sistema od strane građana kako bi oni mogli donijeti ispravnu odluku da li će ugraditi solarni sistem na svoj krov ili ne.

Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, iskustava iz susjednih zemalja, građani će kroz predavanja imati priliku da se detaljno upoznaju sa trenutnim cijenama solarnih sistema za domaćinstva, administrativnim procedurama za njihovu ugradnju, (potrebnoj dokumentaciji), pravilnom dimenzioniranju, načinu obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, dostupnim prilikama za sufinansiranje, o udruživanju sa sugrađanima s ciljem razmjene energije.

Centar za ekologiju i energiju i Grad Gračanica će predavanja održati u suradnji sa Elektrodistribucijom,  firmom distributerom solarnih komponenti koji  vrše i ugradnju solarnih elektrana ali i sa  bankom koja ima programe finasiranja.

Predavanje: „Solarna energija za domaćinstva“
Datum održavanja:   16.10.2023. godine
Vrijeme održavanja: 11.00h do 13.30 h
Mjesto održavanja: Gračanica, Zgrada Gradske uprave, Multimedijalna sala.

 


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti